Zwijmelen bij de nieuwe bioscoopfilm Everything Everything

★★★★ Het is je waarschijnlijk bijna niet voor te stellen: door een ongeneeslijke ziekte moet je je hele leven in je huis blijven. Het overkomt Maddy in de nieuwe bioscoopfilm Everything Everything. Maddy leidt aan SCID, een ziekte die ervoor zorgt dat je lichaam zich niet kan weren tegen bacteriën en virussen. Hierdoor is ze eigenlijk allergisch voor de wereld. Nog nooit deed ze dingen als op vakantie gaan of zwemmen in de oceaan. Haar nieuwe buurjongen Olly brengt hier verandering in. Voor hem is Maddy bereid alles te riskeren.

Romeo en Julia
Het ‘Romeo en Julia-gehalte’ in de film is enorm. In de meeste romantische films moeten verliefde koppels wel een aantal tegenslagen zien te overwinnen, zoals een jaloerse ex of een stel niet-meewerkende ouders. De tieners in deze film hebben echter grotere problemen. Maddy kan haar huis niet uit, Olly kan er niet in. De moderne media weten de tortelduifjes gelukkig gedeeltelijk te redden. Maddy voelt zich alsof ze in een ander universum is als ze met Olly praat, en dat wordt op een hele creatieve manier weergeven.

Mooi en onrealistisch
De beelden uit de film zijn sowieso kleine kunstwerkjes. Het decor van Maddy’s prachtige huis, haar fantasie en de sociale media wisselen elkaar in een rap tempo af. Het verhaal wordt in een vrij langzaam tempo verteld, maar de variatie in beeld zorgt ervoor dat je je niet gaat vervelen. Natuurlijk kun je wel je vraagtekens zetten bij hoe realistisch het nou allemaal is. Jarenlang probeerde de hoofdpersoon niet eens haar huis uit te komen, maar wammeer ze Olly ontmoet pakt ze het opeens groots aan. Gelukkig is het geen film die per se realistisch hoeft te zijn, het wegzwijmelen is genoeg. De creativiteit en grote hoeveelheid romantiek maken Everything Everything meer dan een gewone Young Adult film, en een must-see voor iedereen die wel van een beetje romantiek houdt.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Zwijmelen bij de nieuwe bioscoopfilm Everything Everything

Geef een reactie