Zomer staat voor de deur op Pedro Pico Pop

Een beetje afgelegen in het Overijsselse dorpje Raalte ligt een oud industrieterrein. Grote, verlaten loodsen en helemaal grijs door al het beton: een ontzettend trieste gewaarwording om naar te kijken. Eens per jaar wordt het omgetoverd tot festivalterrein voor Pedro Pico Pop en afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Vijf podia, grote kleurrijke kunstinstallaties en veel mensen die de boel opvrolijken.

Zomerse poprock
Aan het eind van de middag speelt Soul Sister Dance Revolution (SSDR) op het hoofdpodium van het festival. De zaal staat maar half vol en eerlijk gezegd is het ook bijna te mooi weer om binnen te staan, maar het vijftal maakt zomerse poprock en speelt heerlijk strak. Muzikaal gezien is het dan ook het toppunt van de dag. Ze openen met het uptempo nummer Baby Gazelle en toetsenist en speler van de tamboerijn Camiel staat vanaf dat moment volop te dansen. Het duurt even, maar dan volgt ook het grootste gedeelte van het publiek. De gitaarriffs en de zang van SSDR heeft wat weg van de band Arctic Monkeys.

Stranden en duisterheid
Helemaal achterin de hoek van het terrein is een wat kleinere loods. Van een afstand ziet het er best rustig uit, maar zodra je binnenkomt zie je ruim honderd dansende mensen op een kunststrand. DJ´s draaien de hele dag door house en disco tussen de opblaaspalmbomen. Na een lange winter lijkt deze zaterdag de zomer toch eindelijk voor de deur te staan. Tegenover deze zomerse loods is er dubstep. De ruimte is helemaal afgeschermd waardoor het helemaal donker is en verder weinig aankleding heeft, behalve een groot diascherm rondom de DJ-booth.

Overal kunst
Wat absoluut opvalt is de aankleding van het festival. De twee kleine podia zijn heel huiselijk aangekleed met banken voor het publiek en ouderwetse lampen en kleden op het podium. BetonRot zorgde voor de aankleding van de gevel van het hoofdpodium. Een gigantisch graffitistuk dat Einstein en Dali toont. Je merkt wanneer je op het terrein loopt dat de organisatie de aankleding erg belangrijk vond. Het komt overal terug: van grote werken tot versierde informatieborden.

Bezocht: Pedro Pico Pop
Te zien: Soul Sister Dance Revolution, John Coffey, Beef, Seven League Beats ft. Typhoon en Rico en Posij
Datum: 8 juni 2013
Meer info vind je op: www.pedropicopop.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie