Voorspelbaar wegzwijmelen met A Little Chaos

Voor A Little Chaos gaan we terug naar het jaar 1684, nabij Parijs. Het is de tijd van de pruiken, de wit gepoederde gezichten, de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV en de prachtige tuinen van Versailles. Alan Rickman, bekend van zijn rol als professor Sneep in de Harry Potter-films, heeft de film geregisseerd en vervult de rol van de Zonnekoning. Na het drama The Winter Guest uit 1997 is dit zijn tweede film als regisseur.

Pruiken en witte gezichten
Voor deze film gaan we terug naar het jaar 1684, nabij Parijs. Het is de tijd van de pruiken, de wit gepoederde gezichten, de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV en de prachtige tuinen van Versailles. Alan Rickman, bekend van zijn rol als professor Sneep in de Harry Potter-films, heeft de film geregisseerd en vervult de rol van de Zonnekoning. Na het drama The Winter Guest uit 1997 is dit zijn tweede film als regisseur.

Van plattelandsvrouw naar het hof
De Belgische Matthias Schoenaerts vervult de rol van de befaamde tuinarchitect André Le Nôtre. Hij krijgt de opdracht om de tuinen van Versailles te ontwerpen. Hij zoekt iemand die hem daarbij kan helpen. De nog onbekende hovenier Sabine De Barra, gespeeld door Kate Winslet, is een van de gegadigden. Het gesprek verloopt niet al te soepel én toch krijgt ze de opdracht om een fontein te creëren die een van de blikvangers van de tuinen moet worden.

‘Maar natuurlijk’
Behalve dat rare gesprek, vindt de strikte Le Nôtre de chaos waarin De Barra te werk gaat plots wél leuk.  Zijn hoffelijke gedrag verandert natuurlijk en de vonk tussen de twee slaat over. Bovendien loopt iedereen op het hof weg met De Barra. Maar er is natuurlijk een probleempje: de vrouw van Le Nôtre is niet heel blij met de nieuwe vlam van haar geliefde. Als een gemene stiefmoeder uit een Disneyfilm verwoest ze het werk van haar schoondochter. Als kijker denk je even: ‘oh jee, dit wordt interessant! Het is gedaan met onze hoofdpersoon!’ Dat is een illusie. Een vorm van spanning is dan ook niet te bespeuren in deze film. De duidelijke poging tot mislukt jammerlijk. Uiteindelijk komt de slappe spanningsboog ook nog eens op een morbide manier tot zijn einde. Huh, de film is toch bedoeld om weg te zwijmelen?

Gezien: A Little Chaos
In de bioscoop vanaf: 18-06-15
Geregisseerd door: Alan Rickman
Cast: Alan Rickman, Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Stanly Tucci
Fotocredit: Filmdepot
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie