De wondere wereld van de vloggers: Jenna Marbles, John Green en Bardo Ellens

Op YouTube verdwaal je regelmatig tussen de filmpjes. Klikkend van filmpje naar filmpje beland je al snel bij de videoblogger. Om je te helpen met de zoektocht naar een vlogger die bij jou past, selecteert Deadline iedere maand drie bijzonder vloggers. Het thema van de eerste editie: ‘echte aanraders’. Welkom in de wondere wereld van de vlog!

Jenna Marbles
Jenna Marbles is actief op YouTube sinds 2010. Met haar twee honden en een grote dosis sarcasme en zelfspot maakt ze video’s waarin haar leven en mening centraal staan. De video’s kunnen gaan over Disneyfilms, maar ook over vreemde gewoontes van vrouwen of mannen. Haar kanaal heeft maar liefst 14 miljoen subscribers. Jenna is dol op het maken van video’s, maar heeft geen idee waar haar leven naar toe gaat. Daar is ze lekker eerlijk over in haar video’s. Dit maakt het kanaal van Jenna realistisch: niet iedereen heeft een grote droom om naartoe te werken, en zelfs zo’n droom is geen garantie voor succes. Naast deze diepere, verborgen boodschap zijn Jenna’s video’s vooral heel grappig.

De gebroeders Green
John Green ken je waarschijnlijk als schrijver van de bestseller The Fault In Our Stars. In 2007 belandde John in een bizar experiment met zijn broer Hank. Samen begonnen ze te vloggen op een blog genaamd Brotherhood 2.0. Een jaar lang communiceerden de broers enkel via hun dagelijkse videoblogs. Ze kregen een enorme schare fans, die in de vlogs aangesproken worden als nerdfighters. Maak kennis met het schijfontwijkende gedrag van John, maar ook met het milieuactivisme van Hank. Op een vrije middag kijken de filmpjes van de vlogbrothers heerlijk weg. Belangrijk is wel om bij de eerste video’s te beginnen. Hun vlotte vertelstijl en inside jokes maken de vlogs de moeite waard, maar enige voorkennis is wel handig.

Bardo Ellens
Bardo Ellens is een twintigjarige, Nederlandse YouTuber die sketches en vlogs maakt op het kanaal Banjomovies. Het sleutelwoord voor de sketches van Bardo: ongemakkelijk. In de sketches belandt Bardo vaak in situaties die zó uit de hand lopen dat het bijna ongemakkelijk wordt om naar te kijken, maar dat maakt de video’s ook erg grappig. De video’s zijn hier en daar wat absurdistisch: er zijn immers waarschijnlijk maar weinig mensen die een fotokopie van hun blote kont maken op hun werk, om maar iets te noemen. Daarnaast werkt Bardo aan een groter project. In samenwerking met Moviezone gaat Bardo een film, waarbij hij zijn kijkers nauw betrekt. De kijkers beslissen over alles. Dat belooft hoe dan ook een bijzonder project te worden.

Vloggers: John en Hank Green
Actief sinds: 2007
Onderwerpen: Wetenschap, literatuur, ‘het leven’
Taal: Engels
Fotocredits: Gage Skidmore
Voorproefje:

Vlogger: Jenna Marbles
Actief sinds: 2010
Onderwerpen: o.a. het verschil tussen mannen en vrouwen, sketches, rants
Taal: Engels
Fotocredits: Wikipedia/YouTube
Voorproefje:

Vlogger: Bardo Ellens
Actief sinds: 2010
Onderwerpen: sketches, 25 dingen en 10 don’ts
Taal: Nederlands
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

2 gedachten over “De wondere wereld van de vloggers: Jenna Marbles, John Green en Bardo Ellens

Geef een reactie