Uptown Special is origineel, swingend en bovenal… funky!

★★★★–Mark Ronsons album Uptown Special is een must-have voor je playlist! Het album is origineel qua stijl en naast de hit Uptown Funk, zitten er zeker andere hitwaardige tracks tussen. Door de nieuwe stijl is het eerst even omschakelen, maar iedere muziekliefhebber zal al snel merken dat de deuntjes erg catchy zijn.

Originele stijl
Wie de eenheidsworst van de muziek zat is, zal zich prima kunnen vermaken met Uptown Special. De stijl die Mark Ronson in het album gebruikt, is een combinatie van jazz, disco en funk. Een recept dat de luisteraar automatisch laat swingen. Doordat het zo’n andere stijl is, zal het voor sommigen misschien wel eerst even wennen zijn. Dan zijn de tracks na een paar keer luisteren pas echt te waarderen.

Uptown Funk de uitblinker
Het nummer Uptown Funk met Bruno Mars is niet voor niets een hit geworden; hij is op dit album ook echt de uitblinker. Het is een hit die bij iedereen gelijk in de smaak valt. Maar ook Feel Right, Daffodils en Leaving Los Feliz zijn erg goed. Deze nummers hebben allemaal een beat die meteen een lekker gevoel oproept. Toch zitten er ook wat nummer tussen die een stuk minder pakkend zijn. Deze zijn bijvoorbeeld minder toegankelijk en lijken meer op experimentjes dan daadwerkelijke nummers. Jammer.

Funky jaren ‘70
Uptown Special neemt de luisteraar dankzij de funky beats mee naar de jaren ‘70 en ‘80. Dit kan ook juist een afknapper zijn: want wie niet van deze stijl houdt, kan op het album niets anders vinden. Uptown Special tovert ter plekke laptops om in jukeboxen en met gesloten ogen verandert de kamer in een rokerig jazzcafé.

Geluisterd naar: Uptown Special
Artiest: Mark Ronson
Verkrijgbaar vanaf: 12 Januari 2015
Platenlabel: Columbia
Meer info vind je op: https://itunes.apple.com/nl/album/uptown-special

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie