Unbroken is een nieuwe flop van Angelina Jolie

★– Je opa zal hem vast wel kennen: Louis Zamperini. Hij was olympisch atleet, en soldaat in de tijden van Hitler en heeft een legendarisch verhaal! Dat is nu verfilmd in Unbroken. Het is een nogal slordige film over het overlevingsverhaal van een Amerikaanse soldaat die crasht op zee en door de verkeerde mensen wordt gered: Japanners. Angelina Jolie regisseerde deze mislukking.

Doorbijten
Unbroken is een en al onsamenhangend met twee, nee, drie verhalen die tegelijkertijd naast elkaar verteld worden. Namelijk het verhaal van Zamperini’s jeugd en bloei van zijn hardloopcarrière en zijn heldhaftige leven als ‘de soldaat die stand hield’. Een verhaal met een moraal: als je doorzettingsvermogen hebt, kom je ver. Op zich mooi gevonden, maar dat is niet waar de film echt om draait. Dat is geweld en actie, waardoor het prachtige verhaal teniet wordt gedaan. Unbroken is trouwens niet Jolies eerste mislukte drama. Met In the Land of Blood and Honey kreeg ze slechte kritieken en vulde ze geen bioscoopzalen.

Geen tranentrekker
Aan de acteerprestaties van Jack O’Connell (Zamperini) ligt het niet dat de film nep en oppervlakkig overkomt. Het spel van de hoofdrolspeler en zijn kampbewaarder (gitarist Miyavi, met een zeer goed acteerdebuut) is erg geloofwaardig, vooral in de lange shots waarin alleen gezichtsuitdrukkingen te zien zijn. Maar de manier waarop het gefilmd is- dramatische beelden en tergend lange shots, zorgt ervoor dat deze emotionele en zware scènes niet binnenkomen. Er is hier voornamelijk gefocust op goed verzorgde special effects, waardoor emoties van acteurs, hoe goed ze ook worden gespeeld, geen kans krijgen om er goed uit te komen.

Schrikbarend
Daarnaast zit de film vol met clichés. ‘Een minuut vol pijn is een leven vol glorie waard,’ zegt een van de personages bijvoorbeeld een keer tegen Zamperini. Kots! Ook is de verloop van het verhaal erg voorspelbaar, waardoor zelfs een aanval van een heuse haai niet meer schrikbarend is. Ook doordat die meerdere losse verhaallijnen in het plot zitten, is de hele spanningsboog eruit. Daardoor wordt het 2,5 uur stilzitten voor deze film echt rampzalig. Jammer, voor zo’n indrukwekkend levensverhaal van deze man. Kortom, een vlakke actiefilm die oprecht tot de slechtste films van 2015 mag behoren!

Gezien: Unbroken
In de bioscoop vanaf: 8 januari, 2015
Geregisseerd door: Angelina Jolie
Cast: Jack O’Connell, Miyavi, Domhnall Gleeson
Fotocredit: filmdepot
Meer info vind je op: IMDB
Voorproefje: www.youtube.com

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie