FILMCOÖRDINATOR BEN BLIKT TERUG – DE VIJF TOPFILMS VAN 2015!

Het jaar zit er weer bijna op, ook voor Deadline. Hoog tijd voor lijstjes! Filmcoördinator Ben blikt terug op 2015 en vertelt ons wat de beste films van afgelopen jaar waren. Deze pareltjes móét je zien!

1. Birdman
Het is even graven, maar begin dit jaar kwam de met Oscars bekroonde film Birdman uit in Nederland. Deze film over een filmacteur die zijn theaterdebuut probeert te maken, verdient zeker een plek op dit lijstje. ‘Birdman bevat precies de juiste dosis drama, absurditeit, realisme en fantasie’, zegt hoofdredacteur Martijn Mak, die de film begin dit jaar recenseerde.

2. Mad Max: Fury Road
Natuurlijk mag de langverwachte remake van Mad Max niet in dit lijstje ontbreken. De film speelt zich af in een post-apocalyptisch Australië en is eigenlijk één grote, lange, zenuwslopende autoachtervolging. Sterspelers Tom Hardy en Charlize Theron vertolken de hoofdrollen. Het is een van de tofste actiefilms van dit jaar.

3. The Theory of Everything
Begin dit jaar kwam ook The Theory of Everything naar de Nederlandse bioscopen. De film vertelt het verhaal van natuurkundige Stephen Hawking, die aan ALS lijdt. De acteur Eddie Redmayne, die Hawking vertolkt, wist een Oscar binnen te slepen voor zijn acteerwerk in de film. ‘Eddie Redmayne kruipt héél goed in zijn rol en brengt de kwetsbaarheid zo duidelijk in beeld, dat het verhaal ongelofelijk realistisch wordt’, zei reporter Rosa Lee Szarzynski eerder dit jaar.

4. The Martian
De ruimtefilm Interstellar prijkte vorig jaar bovenaan de lijst van Deadline, en ook dit jaar zit er weer een ruimtefilm in de top 5. In The Martian wordt een bemanningslid per ongeluk achter gelaten op Mars. Hier moet hij zien te overleven met de middelen die hij heeft terwijl hij contact probeert te maken met de aarde. Hoewel The Martian niet kan tippen aan de kaskraker van vorig jaar, is ook deze sciencefiction film er eentje om u tegen te zeggen. The Martian is voornamelijk een succes dankzij het acteerwerk van Matt Damon.

5. Star Wars: The Force Awakens
De hekkensluiter van dit jaar is óók een ruimtefilm, maar zeker niet de minste: de blockbuster Star Wars: The Force Awakens. Het is een film waar ontzettend veel mensen naar uitkeken en een film die het internet deed ontploffen. Kon deze nieuwe Star Wars film de torenhoge verwachtingen nakomen? Het is regisseur J.J. Abrahams behoorlijk goed gelukt om een film te maken die voor zowel diehard fans als Star Wars leken een feest is om naar te kijken. Een waardige afsluiter van filmjaar 2015!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie