The Wild Party: ‘Geef me gin en een halve kip, dan kan ik de hele wereld aan’

★★★½ – Het Utrechts ensemble voor muziektheater LIZ heeft er driekwart jaar naar toe gewerkt: de musical The Wild Party. En op het toneel is het zéker een wild feest. Dansende feestgangers, versiertrucs, drugs, verraad en drama zetten de toon. Deadline was bij de première in het ZIMIHC Theater Zuilen in Utrecht.

Egocentrisch met verve
De musical wordt live begeleid door een orkest en zodra iedereen in de zaal zit begint Queenie, de ster van de show, met zingen. Niet alleen kan ze prachtig zingen, ook vertolkt ze haar rol als ijdele en egocentrische dame met verve. Het begin is even inkomen, omdat het lang duurt voordat het verhaal duidelijk is.

Commotie om Mr. Black
Om haar vriend Burrs dwars te zitten houdt Queenie een groot feest, waar het natuurlijk allemaal om haar zal gaan, dat hoopt ze tenminste. Het ensemble komt langs in feestkleding, het lijkt dat er op het podium een écht feestje wordt gebouwd. Als er een onbekende gast binnenkomt, Mr. Black, zorgt dat voor commotie, met alle gevolgen van dien.

Lesbienne wil minderjarige
De losse, kortere liedjes van verschillende personages zoals de lesbienne die mannen wegjaagt bij ‘haar’ minderjarige, het kleffe koppel, de producer en de prostituee, zijn geestig. Het laat de problemen tussen Queenie en Burrs even voor wat het is. De cast staat relaxt op het podium en is elke scène weer enthousiast om het feest op gang te krijgen.

Swingende dirigente
De band speelt een invloedrijke rol in de sfeer op het podium. Van dramatische klanken tot een zacht jazzdeuntje; niet alleen de spelers swingen op het podium, ook de dirigente met haar baton. The Wild Party is een zwierende avond vol zang, met natuurlijk die dramatische plottwist die nodig is voor een écht wild feest.

Titel: The Wild Party
Gezelschap: LIZ
Wanneer gezien: 24 juni 2015
Waar gezien: ZIMIHC Theater Zuilen in Utrecht
Nog te zien: 24 t/m 28 juni
Website: lizmuziektheater.nl
Namen: Frank Meijers (regie), Carlijn Stolten (muzikale leiding), Rhijja Jansen (Queenie)
Fotocredit: Sterre Chung
Trailer:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!