The Writing Notebook is niet voor opgevers

★★★ – Ben jij al meer dan eens aan een verhaal begonnen, dat maar niet af komt? Wellicht heb je een duwtje in de rug nodig van The Writing Notebook. Stap voor stap word je aan ‘t schrijven gezet – helemaal in de sfeer van het boek (City, Food of Family). Maar let op, dit notitieboekje is niet voor opgevers.

Een heel verhaal
Voor de helft is The Writing Notebook een klassiek notitieboek met pagina’s vol lijntjes. Het bijzondere aan dit boekje is de andere helft, dat zijn namelijk instructies die je aan het schrijven zetten. Niet een paar zinnen, nee, het is de bedoeling dat je een heel verhaal gaat schrijven. Want The Writing Notebook verkoopt zichzelf als ‘the notebook for your next book’.

Engels
Die Engelse titel is niet alleen voor de hipheid. Het is een Engelstalig boek, wat jammer is want als Nederlander lees je het liefst in je eigen taal. Natuurlijk kun je het notitieboekje verder vullen met welke taal dan ook. Het is wel aan te raden de opbouw van het boekje te volgen, omdat anders aspecten van je verhaal wegvallen.

Bestseller to be
The Writing Notebook is zo’n boek dat je overal mee naar toe neemt. Of je nou in een koffiezaakje zit te schrijven of het notitieboek uit je tas steekt tijdens college, je krijgt er gegarandeerd vragen over. Haal uit die gesprekken je inspiratie! Mocht je eenmaal begonnen zijn met schrijven, dan is er geen weg meer terug. Vanaf dat moment zit je toekomstige verhaal altijd in je hoofd. De instructies zijn er om je gedachten te structureren. En dat is wel fijn als je bezig bent aan een bestseller to be.


Gelezen en in geschreven: The Writing Notebook City
Geschreven door: Shaun Levin
Uitgegeven door: BIS Publishers
Verschenen in: 2015
Fotocredit: Sterre Chung

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie