Jane the Virgin is een vrolijke ratjetoe in soapsfeer

★★★★ – Amerikaanse televisiezender The CW timmert dit jaar flink aan de weg. Series als The Vampire Diaries, Supernatural en Reign hebben zich intussen wel bewezen. Van gloednieuwe series als The Flash en The 100 is dat nog maar de vraag. De pilotaflevering van Jane the Virgin verscheen 13 oktober. De eerste indruk? Volkomen ongeloofwaardig, maar daardoor niet minder leuk!

Soap?
2014 is het jaar van de importseries. Deadline recenseerde al eerder de nieuwe serie Red Band Society, die gebaseerd is op een Catalaanse dramaserie. Ook Jane the Virgin is een veramerikaanste versie van een al bestaande serie; een soapopera uit Venezuela. Met dit gegeven speelt de serie door hoofdpersonage Jane verslaafd te maken aan soapseries en te onthullen dat haar vader een bekende soapster is – een feit waarvan alleen moederlief op de hoogte is. Jane the Virgin is zeker geen soapopera. Daar zijn de acteurs te goed voor en de humor te slapstick. De serie bereikt wel het niveau van voorspelbaarheid van series als GTST, maar dat is niet erg. De eerste aflevering van Jane the Virgin is perfect voor een avondje bankhangen.

Ongeloofwaardig
Jane the Virgin is gebaseerd op een nogal komisch, onwaarschijnlijk idee: een meisje dat maagd wil blijven tot haar huwelijk, wordt per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd. De vader van het kind heeft kanker gehad en is daardoor onvruchtbaar – het per ongeluk in Janes buik geplaatste zaadje is zijn enige kans op een kind. Janes vriend – die al twee jaar op een houtje moet bijten van zijn kuise vriendin – is natuurlijk NOT amused. Zoals aan de hoofdverhaallijn is te zien, is de serie ongeloofwaardig te noemen. Voeg daar wat zijsporen aan toe over vreemdgaan, geldbeluste echtgenotes, sletterige moeders en religieuze oma’s en het zal duidelijk zijn dat Jane the Virgin geen realistische serie is.

Vrolijke ratjetoe
Wonder boven wonder weet Jane the Virgin zich ondanks de ongeloofwaardigheid en voorspelbaarheid toch goed overeind te houden tussen de andere series van The CW. De personages zijn geestig en vormen een vrolijke ratjetoe. Dat ze er ook nog eens piekfijn uitzien, kan natuurlijk ook nooit kwaad. De serie heeft bovendien van alles wat: humor, zwijmelscènes, intriges, verhaallijnen die elkaar op vernuftige wijze kruisen, familieruzies, chantage. Wat wil je nog meer? Meer afleveringen natuurlijk! Jane the Virgin is elke maandag op The CW te zien. Bakje borrelnootjes, wijntje, laptopje op schoot… fijne avond gewenst komende maandag!

Eindinformatie
Gezien: Jane the Virgin
Op de televisie vanaf: 13 oktober 2014 (in Amerika)
Geregisseerd door: Brad Silberling
Cast: o.a. Gina Rodriguez, Justin Baldoni, Brett Dier, Andrea Navedo, Yael Grobglas
Fotorechten: The CW
Meer info vind je op: www.m.cwtv.com
Voorproefje:

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie