Tame Impala brengt meer electronica en minder gitaar

★★★★ – Na drie jaar is de Australische band Tame Impala terug van weg geweest. Hun nieuwe album Currents kent meer elektronische invloeden dan hun vorige muziek en die verandering hebben ze goed uitgewerkt. Voor liefhebbers van psychedelische pop is Currents een aanrader. Let It Happen is de hit van de plaat en zit vol met zomer.

Meer electronica
Currents heeft in vergelijking met hun vorige muziek meer electronische tinten. Het indiegitaar geluid dat op Lonerism de overhand had is nu meer naar de achtergrond verdwenen. De bass en drums zijn meer naar de voorgrond gekomen waardoor de nummers wat dansbaarder klinken dan eerst, maar door de herkenbare stemgeluid van Kevin Parker hoor je toch vrij snel dat het echt wel Tame Impala is waar je naar luistert. Je zou kunnen zeggen dat ze iets meer de kant van Alt-J op zijn gegaan dan in de indierockhoek zijn gebleven.

Aanstekelijke riffs
Dat elektronische geluid is goed te horen in enkele intro’s. De jongens van Tame Impala zijn er goed in geslaagd om aanstekelijke riffs te maken. Eventually en New Person, Old Mistakes kennen alle twee echt heerlijke intro’s die in je hoofd blijven hangen. Er zit veel bass in en zijn uptempo, waardoor ze dansbaar en vrolijk klinken. Openingsnummer Let It Happen heeft dit ook. Door het hele nummer komen verschillende riffs en melodieën, maar allemaal hebben ze als kenmerk dat ze vrolijk zijn. Het geeft je een goed gevoel als je het luistert.

Winning team
Ze zijn dus niet van genre gewisseld, de psychinvloeden zijn nog goed te horen. Tame Impala maakt ook op Currents gebruik van interessante gitaargeluiden en er is een goede dosis synthes toegevoegd. Really In Motion is hier een goed voorbeeld van. Zo goed als alle muziek op dat nummer komt van synthesizers en gitaren. Don’t change a winning team zeggen ze wel eens en dat geld ook voor Tame Impala. Ze zijn goed in psychedelische popmuziek maken en dat hebben ze met Currents weer bewezen. Het naar voren trekken van de electronica is een interessante afwisseling en het is goed uitgewerkt.

Geluisterd naar: Currents
Artiest: Tame Impala
Verkrijgbaar vanaf: 17 juli 2015
Platenlabel: Interscope Records
Fotocredit: Melody Gardot
Meer info vind je op: tameimpala.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie