Star Wars Identities; niet alleen voor de die-hard fans

★★★★★ Je moet onder een enorme steen hebben geleefd wanneer je nog nooit van Star Wars hebt gehoord. In 1977 kwam de eerste trio aan films uit, in 1999 de tweede en de derde is in 2015 begonnen. Maar Star Wars gaat verder dan enkel de films, er leeft een heel fandom achter en het universum is tot in de kleinste details uitgedacht. Een heel klein stukje hiervan is naar Utrecht gebracht en is te zien bij de expositie Star Wars Identities.

Het ontstaan van een universum

Star Wars Identities draait vooral om de eerste zes films. Hoewel dit een koude kermis kan zijn voor mensen die enkel de nieuwste films hebben gezien, legt de expositie wel de diepgang van de franchise bloot. De expositie belicht verscheidene hoeken van het Star Wars universum. Van de achtergronden van personages tot het ontwerp van bijfiguren, van gedragen kostuum tot de verhoudingen tussen verschillende schepen. Ook het proces voor het maken van de daadwerkelijke films komt aan bod. Verschillende conceptart van onder andere de wijze Yoda en de gemene Jabba the Hutt staat tentoongesteld.

Interactie voor jong en oud

De opzet van Star Wars Identities is de ware kers op de taart. Bij aankomst krijg je een armband welke er verdacht veel uitziet als een smartwatch, en een keycord met een kastje en oordoppen. Hier en daar zijn er cirkels op de grond te vinden, wanneer je hierin gaat staan, hoor je het stukje audio dat past bij dat punt. Dit geeft de bezoeker vrijheid om de ruimte door te lopen en zelf de volgorde te kiezen van de audiotour. Daarnaast kan je op verschillende punten de armband voor een beeldscherm houden en krijg je een aantal opties waar je uit moet kiezen. Aan het einde van de expositie vormen deze keuzes jouw Star Wars identiteit. De expositie Star Wars Identities is een interactieve reis waar zowel jonge padawans als oude Jedi masters veel plezier aan beleven.

Bezocht: Star Wars Identities
Locatie: CineMec, Utrecht
Nog te zien tot: 11 maart

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie