Terug naar de 70’s in Springhaver

★★★★½ – De voorgevel van Springhaver brengt je meteen in het sfeertje van de 70’er jaren. De foyer brengt de sfeer van een film als The Great Gatsby. Het Springhaver lijkt op elk onderdeel, van de bioscoop tot het restaurant, alles uit de kast te hebben gehaald.

Grote broer
Het filmtheater op de Springweg werd in 1978 opgericht door Jos Stelling. Hij is tevens eigenaar van het Louis Hartlooper Complex op het Ledig Erf. Springhaver draait daarom vooral om films die eerst bij deze grote broer in Utrecht te zien waren. Een beetje een ondergeschoven kindje dus. Jammer, want wie de twee theaters naast elkaar legt, zou al snel zien dat Springhaver meer te bieden heeft.

Jaren ’70
Maar dat is dan ook het enige minpuntje aan het filmtheater. Zet daar de heerlijke sfeer van een avondje cinema (net de jaren 70) tegenover en je kan er niet omheen dat Springhaver tot de top van filmtheaters in Nederland behoort. Een echte aanrader zijn de classics die af en toe draaien. Want als je ergens The Godfather moet inhalen, ga dan naar Springhaver, waar het lijkt alsof de film net in première gaat.

Adres: Springweg 50 Utrecht
Faciliteiten: Restaurant 
en Café
Prijs kaartje: €9
Prijs bier: €2.40
Popcorn: Geen popcorn
Projectie: 2K
Filmaanbod: Commerciële 
arthouse
Zalen: 1
Cinevillepas: Geldig
Fotocredit: Sebastiaan Bas 
en Tom Franse
Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie