Een spetterend samenspel van Kensington in Den Haag

★★★★ – ‘Hallo Den Haag!’ Zanger Eloi Youssef opent met zijn karakteristieke stem het optreden van Kensington in het Haagse Paard van Troje. Bassist Casper Starreveld kijkt trots de zaal in: ‘Wauw, dit uitzicht heb ik gemist. Twee volle balkons, wat een luxe!’ En daarmee begint de band een knallend concert.

Episch spektakel
Voor drummer Niles Vandenberg is Den Haag, waar de band al een tijdje niet heeft gespeeld, een thuiswedstrijd. De in Noordwijk geboren muzikant is namelijk het enige bandlid dat uit die buurt komt. Dat hij zin heeft om in Den Haag extra hard te rocken, laat hij wel zien als hij met blote bast het podium betreedt en All for nothing (de titelsong van thrillerfilm Bloedlink) inzet. De zaal komt meteen in de stemming bij de bekende Kensington-hit, evenals bij het daaropvolgende Riddles. De verlichting die bij de nummers ingezet wordt maakt er een soort episch spektakel van.

Remmen los
Op het vrolijke deuntje van War gaat de zaal helemaal uit z’n dak en ook bij de mannen op het podium gaan de remmen totaal los.  ‘Ik wil jullie zien dansen,’ roept Starreveld. ‘Wie heeft er zin om los te gaan?!’ Na de begintonen van Streets gaan ook de vuisten van alle fans in de lucht. Wanneer Youssef en Starreveld hun microfoon naar het publiek richten, weet iedereen de teksten van de hit feilloos mee te zingen. Een cover van Take me to church zorgt ervoor dat de zaal spontaan kippenvel krijgt.

Spetterend samenspel
Ook songs als System en Done With It worden uitzonderlijk goed ten gehore gebracht door de band. Het rauwe rockgeluid dat ze in het Paard van Troje produceren klinkt op sommige momenten zelfs nog beter dan op de cd. Van het laatste nummer maken de mannen een spetterend muzikaal samenspel. Terwijl Youssef afsluit met een naweeënd geluidseffect, zwaaien de mannen naar het publiek. ‘Straks komen we lekker een biertje zuipen met jullie in de zaal. Bedankt, Den Haag!’

Bezocht: Paard van Troje
Te zien: Kensington
Datum: 20 november 2014
Meer info vind je op: www.kensingtonband.com
Fotocredit: Pablo Delfos

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie