Soof: Een Nieuw Begin, ongemakkelijk en ontzettend leuk tegelijk

★★★★ In Soof: Een Nieuw Begin zien we Soof die dit keer eindelijk écht opnieuw wil beginnen. Ze is gescheiden en klaar voor een nieuwe start. Maar voor wie de films al heeft gezien, weet misschien al dat er altijd iets mis gaat bij Soof. Zo ook deze keer: de opening van de KookSoof, een verbouwing, kinderen die uit huis gaan en dan ook nog haar ex-man die opeens een nieuwe vriendin heeft. Het zit Soof niet mee, maar toch probeert ze er in iedere aflevering iets van te maken. Ongemakkelijke momenten spelen zeker een rol, maar dat maakt de serie, net als de films, ontzettend leuk. De serie borduurt verder op de verhalen die zich afspeelden in de films en is nu exclusief op Videoland te zien.

Leuke twist

De verhaallijn is makkelijk te volgen als je de twee films al hebt gezien. Doordat het nu in een serie-format is gestopt, kun je zelf bepalen hoeveel afleveringen je in één keer kijkt en blijft het leuk. Ook zit er een leuke twist in het scenario waardoor je wel wil blijven kijken. In de films waren de kinderen van Soof en Kasper nog erg jong, maar ook hier is aan gedacht in de serie. De kinderen zijn opgegroeid en beleven hun eigen verhaal binnen de serie. Ook hier zijn leuke én ongemakkelijke momenten bij elkaar gevoegd.

Geschapen voor de rol

Lies Visschedijk speelt Soof en lijkt echt geschapen voor deze rol. Je zit op een gegeven moment zo in de serie, dat je haar alleen nog maar ziet als de hoofdpersoon en niet meer als een acteur die een rol speelt. Ze weet, samen met Fedja van Huêt (Kasper), alle emoties erg goed over te brengen op het doek en neemt je volledig mee in het scenario. In de serie zitten veel onverwachte acteurs die de serie iedere aflevering weer ontzettend leuk en humoristisch maken. Ieder hun eigen verhaal waarmee de paden worden gekruist met Soof, die alles toch weer een beetje onder controle lijkt te hebben.

Het jammere van de serie is het einde van het eerste seizoen. Je verwacht het totaal niet, maar wanneer je de laatste vijf minuten van de aflevering aan het kijken bent, besef je dat er weer genoeg beeldmateriaal gemaakt kan worden voor een tweede seizoen. We kunnen niet wachten!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie