Sonic Soirée spookt soms

Ook in het nieuwe jaar zit de Brakke Grond weer goed vol. Belgische bandjes in onze hoofdstad blijkt nog steeds een gouden greep te zijn. De Belgen zijn op hun beurt al aardig ingeburgerd, getuige de zak drop tussen de blikjes bier op het podium. Het concept is nog steeds hetzelfde: drie jonge Nederlandse en Belgische acts mogen laten zien wat ze in huis hebben.

Zonder zang is niet eng
Van de eerste band kan van alles gezegd worden, behalve dat ze een slechte bandnaam gekozen hebben. De naam Spookhuisje doet al op voorhand reikhalzend uitkijken naar wat komen gaat. Helaas doen de drie Vlaamse heren deze naam geen eer aan. Met alleen instrumentale nummers blijft het geheel wat kabbelend en lijkt het soms meer op een jamsessie dan op een heus optreden. Kwalitatief gezien is de muziek best aardig, maar na het zoveelste instrumentale nummer ligt verveling wel op de loer.  

Nu begint het te spoken
Het bandje met de angstaanjagende bandnaam Sexton Creeps is het gewoon net niet. Het is meer een rariteitenkabinet aan geluiden en persoonlijkheden dan een hecht collectief. Eigenlijk is dit het ‘echte’ spookhuisje. Een aantal nummers zouden prima als soundtrack voor de nieuwe Saw-film kunnen dienen, mocht die ooit uitkomen. Hoe spooky ook, muzikaal interessant wordt het niet echt. Ook heeft Sexton Creeps een nogal excentrieke frontman die schreeuwend, hijgend en jankend in het rond rent. Het publiek, dat trapsgewijs in de zaal zit, vindt hij maar saai. ‘Er mag gedanst worden!’, roept hij halverwege. Als er vervolgens geen gehoor wordt gegeven aan zijn oproep, kijkt hij zeer verongelijkt. Het repertoire wijzigen zou misschien een verbetering zijn.

Rock ’n roll zoals het hoort
Hier zijn we voor gekomen: Dans Dans. De derde act doet zijn naam meer dan eer aan. Dans Dans klinkt als een weggelopen soundtrack uit een heerlijke western film. Tijdens het eerste nummer is de gitarist onophoudelijk met voetpedaaltjes en knopjes in de weer. Zo veel dat je denkt, waar is het goed voor? Maar langzaam wordt je meegesleept in zijn bezielende gitaarspel. Het belangrijkste element van een goede rock ’n roll-show is aanwezig: een heerlijk jankende gitaar. Het dynamische ritme is verslavend. En dit is Dans Dans. Sonic Soirée spookt, maar danst ook.

Bezocht: Sonic Soirée
Artiest: Spookhuisje, Sexton Creeps, Dans Dans
Datum: 9 januari 2013
Locatie: De Brakke Grond, Amsterdam
Meer info vind je op: www.brakkegrond.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie