Snoopy is terug, en hoe!

★★★★ – Het is jaren geleden dat we underdog Charlie Brown, Snoopy en hun schoolvriendjes konden bewonderen in een tekenfilm of als stripfiguur. Maar ze zijn eindelijk terug en maken een sterke comeback met Snoopy & Charlie Brown de Peanuts Film.

Eindelijk weer een tekenfilm
Charlie Brown begint in de film aan een heldhaftig liefdesavontuur, terwijl zijn hondje Snoopy het opneemt tegen zijn aartsvijand De Rode Baron. De platte tekenfilmfiguurtjes zijn geanimeerd door de makers van Ice Age en naar het witte doek gehaald. Dit levert een mooie combinatie op tussen animatie en strip. Alle goede strip-elementen zitten erin, van de wolkjes die verschijnen als Snoopy wegrent tot de woorden ‘Boem’ en ‘Klats’ die verschijnen als de hond van zijn hondenhok valt. Juist dit soort animaties zien we bijna niet meer in de bioscoop.

Ei met plukjes haar
Snoopy & Charlie Brown de Peanuts Film zit goed in elkaar. Er is goed nagedacht over een leuk en luchtig verhaal en de scenes met Snoopy zorgen ervoor dat de film ook erg kleurrijk wordt. Daarnaast is het 3D-effect van de film heel goed uitgedacht. Het is niet zo dat er allerlei dingen de zaal in lijken te zweven, maar de makers hebben het effect zo toegepast dat er extra veel diepte in de film zit. Dat is een groot pluspunt, want zo kan er veel meer op het scherm gebeuren. Enige minpunt aan het animatie en 3D-effect is dat het hoofd van Charlie Brown er een beetje raar uitziet. Het lijkt wel een ei ei met een paar plukjes haar.

Familiefilm
Snoopy en Charlie Brown de Peanuts Film zit vol met de humor en leuke scenes die we van onze stripfiguren kennen. De makers hebben de waarde van de strip in acht gehouden en op sommige punten zelfs versterkt. Doordat er een hoofdlijn is en er verder allemaal kleine zijlijnen zijn, voelt hij geen moment langdradig aan. Het is een leuke gezellige familiefilm die de moeite waard is om deze kerstvakantie eens te bekijken.

Gezien: Snoopy en Charlie Brown de Peanuts film
In de bioscoop vanaf: 9 december 2015
EN regisseur: Steve Martino
NL regisseur: Marty de Bruijn
NL Cast: Willem de Groot, Metheu Hinzen, Teuntje van ’t Hof
EN Cast: Noah Schnapp, Hadley Belle Miller, AJ Tecce
Meer info vind je op: www.snoopyfilm.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie