Een (schijnbaar) vrolijkere Lana Del Rey op Lust for Life

★★★ Lana Del Rey staat voor zweverige popmuziek, mysterie en een afstandelijke glimlach. Ondanks de hordes fans die Lana in het verleden scoorde met hits als Summertime Sadness en Video Games bleef ze altijd een afstandelijk, ongrijpbaar personage. In interviews zegt ze klaar te zijn met dit imago en op de albumhoes lacht ze haar publiek breed toe. Is er echt zoveel veranderd, of is dit allemaal schijn?

Uitstapjes

Één van de manieren waarop Lana zich op het nieuwe album probeert open te stellen is door samen te werken met andere artiesten. Opvallend is de samenwerking met Sean Ono Lennon, we hoeven vast niet uit te leggen van wie hij de zoon is. Ook artiesten als A$AP ROCKY, Stevie Nicks en The Weeknd komen even buurten, wat zorgt voor net iets meer variatie dan op de vorige albums.

Niet minder duister

Waar de melodieën bij Lana Del Rey meestal vrolijk zijn, vormt dit een enorm contrast met de tekst. Ze zingt over foute liefdes en seks, en op Lust for Life ook over drugs en de achteruitgang van Amerika. Het is maar goed dat hier weinig aan is veranderd, want het is juist de sfeer die ze hiermee creëert die mensen zo aanspreekt. Het maakt de brede lach echter wel minder geloofwaardig. De nummers worden hierdoor eerder melancholisch dan echt vrolijker.

Weinig nieuws onder de zon

Al met al is er een stuk minder veranderd dan je op het eerste gezicht misschien zou denken, maar dat is eigenlijk wel prima zo. Laat Lana Del Rey maar lekker zweverige liedjes met duistere teksten maken. Het recept is weinig vernieuwend, maar het werkt. En als ze vanaf nu haar muziek met een grotere lach op haar gezicht maakt, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Geluisterd naar: Lust for Life
Artiest: Lana Del Rey
Verkrijgbaar vanaf: 21 juli 2017
Platenlabel: Interscope Records
Meer info vind je op: lanadelrey.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Een (schijnbaar) vrolijkere Lana Del Rey op Lust for Life

Geef een reactie