The Hobbit The Battle of the Five Armies is één grote knokpartij!

★★★ – Na een goed beoordeelde deel twee is het derde en laatste deel van The Hobbit eindelijk in de bioscopen te zien. The Hobbit: The Battle of the Five Armies heeft een sterrencast met namen zoals, Martin Freeman, Evangeline Lilly, Orlando Bloom en Ian McKellen, en stoere special effects. Deze film kan bijna niet meer mis gaan. Of toch wel?

De draak steken met…
The Hobbit and The Battle of the Five Armies opent goed. Waar deel twee eindigde met de boze draak Smaug, gaat deel drie met hem verder. Smaug wil Lake Town verwoesten en deze scènes zijn zeer goed geanimeerd. Bij het eerste deel van de film zit je op het puntje van je stoel en je leeft mee met de bewoners. Zullen zij Lake Town nog op tijd kunnen ontvluchten? En wie kan deze vlammende en moordlustige draak verslaan?

Dood door stenen?
De rest van The Battle of the Five Armies bestaat, zoals de titel doet vermoeden, uit een grote knokpartij tussen verschillende legers. Na de spannende opening worden de verhaallijnen zwakker. Een goed voorbeeld is de verhaallijn over de liefde tussen de elf Tauriel en de dwerg Kili, die niet goed wordt uitgewerkt. Verder zitten er ook slechte en ongeloofwaardige momenten in de film, zoals Bilbo die orks doodt door er stenen naar te gooien. Maar als je van grote, epische battles houdt, dan zul je smullen van het tweede gedeelte van de film, waarin de gevechten á la Lord of the Rings de kijker zullen bezighouden.

Anticlimax
Het is duidelijk dat door het missen van een centrale bad guy in deel drie, Azog de ork in het leven is geroepen. Om te zorgen dat er in The Battle of the Five Armies nog een climax zit, heeft regisseur Peter Jackson hier een poging gedaan om een ware schurk neer te zetten die de dwergen wil vernietigen. Dit is Jackson niet helemaal gelukt. De climax waar naar toe wordt gewerkt, namelijk Azogs dood door Thorins hand, komt niet tot zijn recht. Daarnaast laat Jackson een heleboel verhaallijnen open. Na de film blijft de kijker met heel wat vragen achter die Lord of the Rings niet oplost.

Gezien: The Hobbit: the Battle of the Five Armies
In de bioscoop vanaf: 10 december 2014
Geregisseerd door: Peter Jackson
Cast: Martin Freeman (Bilbo Baggins), Richard Armitage (Thorin Oakenshield), Orlando Bloom (Legolas), Benedict Cumberbatch Smaug/Necromancer – stem), e.a.
Meer info vind je op: www.thehobbit.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie