Tv-serie The Flash rent zichzelf voorbij

★★★ – De Amerikaanse televisiezender The CW is lekker op gang dit jaar. Een heel blik aan nieuwe series is opengetrokken, waaronder Jane the Virgin. Vorig jaar kwam The CW al met The Originals, een spin-off van de populaire serie The Vampire Diaries. Dit jaar verschijnt er een nieuwe spin-off van hitserie Arrow. Maar weet de superheld van The Flash te boeien?

Sneller dan het licht
Niet alleen doen helden als Superman, Spiderman, Batman en The Green Lantern het goed in films. De serie Arrow laat zien dat de striphelden van DC Comics het ook goed doen in een tv-serieformat. Arrow’s spin-off The Flash draait om hoofdpersoon Barry Allen. Hij is geraakt door de bliksem, waardoor hij in een coma is beland. Na negen maanden ontwaakt hij met superkrachten: hij is sneller dan het licht. Het is makkelijk je in te leven in Barry’s gevoelswereld, omdat hij alledaagse problemen heeft. Zijn achtergrond is daarentegen wat anders dan van de gemiddelde twintiger: zijn moeder is op geheimzinnige wijze vermoord en zijn vader zit onterecht vast voor deze misdaad.

Huil, huil
Barry Allen is niet alleen een sympathieke, maar ook een gevoelige jongen. Hij mag dan snel zijn, maar dat maakt hem nog geen superheld met stalen zenuwen. Er gaat dan ook geen aflevering voorbij waarin er geen traantje weg gepinkt hoeft te worden. Of het nu het hoofd van de politie is, het meisje met de dode verloofde, de vader in de gevangenis, of Barry zelf – iedereen heeft het op z’n minst één keer per aflevering moeilijk om het droog te houden. Helaas nodigt The Flash niet uit tot meehuilen, maar het laat de kijker vooral de wenkbrauwen optrekken. Alwéér een tranendal? Kunnen we niet gewoon ouderwets schurken gaan vangen?

Bijna een film
Dat ouderwets schurken vangen, gebeurt gelukkig toch. The Flash is een bovennatuurlijke politieserie te noemen. Barry werkt als forensisch wetenschapper bij de politie. De misdaden die hij onderzoekt blijken uiteraard een bovennatuurlijke verklaring te hebben en alleen Barry kan de schurk tegenhouden – alleen Barry, ja. Blijkbaar kunnen zijn hoogbegaafde vrienden geen hulp bieden. Doordat de schurken waanzinnige krachten bezitten en de verhaallijnen groots en meeslepend zijn, bevat iedere aflevering van The Flash genoeg stof voor een hele film. De serie is zeer spannend, maar er gebeurt soms te veel in een aflevering. Dat komt charme van een tv-serie helaas niet ten goede.

Eindinformatie
Gezien: The Flash
Op de televisie vanaf: 7 oktober 2014
Geregisseerd door: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg and Geoff Johns
Cast: o.a. Grant Gustin, Candice Patton, Rick Cosnett, Carlos Valdes, Tom Cavanagh
Fotocredits: IMDB
Meer info vind je op: www.imdb.com
Voorproefje:

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie