Gewoon wat een studentje ’s avonds eet: Studentenvoedsel zónder magnetron

★★★★ – Veel studenten kennen het succesverhaal rondom het kookblog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet wel. De website van foodblogger Leonie ter Veld telde binnen één weekend duizenden likes! Nu ligt er een ouderwetse papieren versie in de winkelschappen. Gewoon tussen kookpro’s Otto Lenghi en Jamie Oliver. 

Geen Otto Lenghi-recepten
Mocht je nou echt nog nooit van het blog gehoord hebben, hier een ultrakorte uitleg: op Gewoon wat een studentje ’s avonds eet kunnen studenten makkelijke, maar toch eetbare recepten vinden. Het mooie is dat Gewoon wat een studentje ’s avonds eet (online en offline) niet vol staat met allerlei supergezonde recepten met quinoa, gojibessen en granaatappelpitten (die collega-kok Otto Lenghi in elk recept gooit), maar met ‘gewone’ recepten. De ingrediënten zijn in elke doorsnee supermarkt te halen, dus je hoeft niet stad en land af te zoeken naar een product waar je nog nooit van hebt gehoord. Wel zo handig.

Van alle markten thuis
De recepten zijn heel erg verschillend. Zo kan je je eigen saucijzenbroodjes maken voor je snackliefhebbende vriendje, maar ook wortelsoep produceren met je staafmixer of een culinair zalmgerecht in elkaar flansen om indruk te maken op je ouders. Voor de echte stuntelaars in de keuken heeft Leonie ook nog leuke labels toegevoegd: de idiot proof-recepten. Als je dat recept even goed doorleest, kan er bijna niets misgaan. Denk aan recepten als een wrap met kipcorn, sla en wat lekkere saus…

Iedereen kan koken
Uiteraard kun je ook gewoon de online versie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet gebruiken, maar een kookboek in plaats van smartphone/Iphone/laptop in de keuken is misschien iets handiger. Voor elke student die af en toe wil afwijken van de pizza- en magnetronmaaltijden is Gewoon wat een studentje ’s avonds eet in ieder geval een aanrader. Maar je kunt er ook gewoon lekker mee aan de slag als je stiekem al student-af bent en er geen culinair talent in je schuilt.

Eindinformatie
Gelezen: Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet
Geschreven door: Leonie ter Veld
Uitgegeven door: Brandt
Verschenen op: oktober 2014
Meer info vind je op: www.gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie