Festyland dreunt weer door de regio

Festyland staat te boek als dé afsluiter van het Nederlandse festivalseizoen. Met acts als Typhoon, Jett Rebel en Kensington heeft het festival in ieder geval de topacts van het afgelopen jaar binnen gehaald. Zelfs Mental Theo en Dries en Dave Roelvink kwamen nog even langs. Een samenvatting van de zomer op een herfstachtig weekend in oktober.

Stevige bas
De bas dreunt hard door in het Brabantse Volkel. Het wordt steeds harder en zelfs in de Festyland Acoustic tent, waar Märel Bijveld optreedt, is de bas te horen. De breekbare akoestische nummers van de 17-jarige singer-songwriter, die bekendheid verkreeg bij The Voice of Holland, werden geregeld overstemd door de hardcore bas. De harde optredens hadden niet alleen de boventoon op het terrein, maar ook in de line-up van het festival. Ondanks grote pop- en rocknamen werd de line-up toch ook voor een groot deel gevuld door dj’s die niet terugdeinzen voor een stevige bas.

Brabantse gezelligheid
De harde bas zorgt echter wel voor een gezellig sfeertje buiten de tenten. Het festival, dat dit jaar voor het eerst een thuis vond aan de recreatieplas Hemelrijk, kreeg vooral na zonsondergang een goede ambiance. De zweefmolens en de achtbaan van Hemelrijk zorgden voor een kermisachtig sfeertje. Het assortiment aan eten was goed en uitgebreid, variërend van ambachtelijk gebakken frieten tot een wafelbusje. De nieuwe locatie heeft het festival goed gedaan. Festivalbezoekers kunnen even op het ‘Festystrand’ gaan zitten, met een mooi uitzicht op de zwemplas.

Nationale afsluiter
Festyland pretendeert de nationale festivalafsluiter te zijn, maar geniet vooral regionale bekendheid. Een groot deel van de 26.000 bezoekers komt op de fiets uit Volkel en omgeving. Ook de aanwezige artiesten zoals Märel Bijveld, Beat The Stones en BZB spelen een thuiswedstrijd op Festyland. Festyland is een festival vol gezelligheid en een fijne sfeer, maar de naam nationale afsluiter is een onterechte titel.

Eindinformatie
Bezocht: Festyland
Te zien: Märel Bijveld, Beat The Stones, BZB en Kensington
Datum: vrijdag 10 oktober 2014 tot en met zaterdag 11 oktober 2014
Meer info vind je op: www.festyland.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie