Pro Cycling Manager: voor de echte wielrenliefhebber

★ – Kruip in de huid van een Tour de France teamleider met Pro Cycling Manager seizoen 2014 of één van de ruim tweehonderd andere competities die het spel kent. Een goede manier om te wachten op de echte Tour de France. Het spel is net echt – met de nadruk op ‘net’.

Namen zijn veranderd
Het is niet gelukt om alle renners van de Tour de France in Pro Cycling Manager te verwerken. De renners van Team Sky worden bijvoorbeeld net iets anders genoemd. Zo verandert Froome in Vroome. Het geeft de game jammerlijk genoeg een namaak tintje. Dat is een beetje vreemd, aangezien het toch echt het officiële spel van Le Tour de France is.

Taaie interface
Grafisch gezien neemt Pro Cycling Manager de speler jaren terug. De gespeelde directeur bevindt zich vaak in een menu van mails, contracten en prestaties van renners. De interface van dit geheel is ouderwets, lastig en onoverzichtelijk. Ook de 3D-simulatie van wedstrijden neemt de speler een aantal jaren mee terug, wat echter niet hinderlijk is. Het is leuk om een etappe ook daadwerkelijk als etappe weer te kunnen geven en ondertussen renners te kunnen positioneren, laten aanvallen of bidons laten halen. Met deze simulatie zal de meeste lol beleefd worden, tegenover het frustrerende ‘zakelijke’ aspect wat de speler als manager moet doorstaan.

Voor de fanaat
Bovengenoemde moeilijkheden en cosmetische imperfecties doen er voor de wielerfanaten hoogstwaarschijnlijk niet toe. De game biedt de kans om als manager aan de slag te gaan bij alle grote en kleine wielerteams die de wereld rijk is, wat wellicht een droom is voor wielrenliefhebbers. Knutsel je eigen seizoen in elkaar. Trek een Mart Smeets trui aan en praat er met vrienden over na, maar verwacht geen technische hoogstandjes of design awards bij Pro Cycling Manager.

Gespeeld: Pro Cycling Manager seizoen 2014
In de winkels vanaf: 19 juni 2014
Gespeeld op: PC
Ontwikkeld door: Cyanide Studio
Uitgegeven door: Focus Home Interactive
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie