P!nk speelt het op veilig met haar nieuwe album Beautiful Trauma

★★★ Alecia Beth Moore loopt alweer 17 jaar agressief mee aan de top van de artiesten. In 2000 scoort P!nk namelijk haar eerste hit met There you go, waarna haar brutaliteit al snel werd opgepakt in ons kleine landje. Nu brengt P!nk alweer haar achtste studioalbum uit. Beautiful Trauma is het eerste album in vijf jaar voor de zangeres. Maar zitten we anno 2017 nog wel te wachten op P!nk?

P!nk Pop

Het eerste album van P!nk was een uitdagende combinatie van r&b en rap. De zangeres heeft door de jaren heen flink gespeeld met verschillende stijlen, maar heeft de laatste albums meer haar smaak gevonden in pop en rock. Het pop-gehalte is zeker aanwezig op Beautiful Trauma met niemand minder dan legendarisch pop-producent Max Martin. Gooi daar nog eens wat succesvolle producers zoals o.a. Shellback en Jack Antonoff bij en je hebt een all-star team achter de schermen. Deze ‘pop’-kant hoor je goed op Martins tracks zoals Secrets en Revenge. Zeker laatst genoemde heeft de potentie om een grote hit te worden. Dit nummer zorgt voor een dikke energie-boost aan het begin van het album. Deze ‘bad romance song’ is ook het enige duet op het album, maar wel met niemand minder dan Eminem. Ondanks dat dit niet het beste nummer in de wereld is, is het nummer zeker catchy en goed genoeg om ook een hit te worden.

De kust is te veilig

P!nk zal natuurlijk niet P!nk zijn als de blonde dame niet boos rond schreeuwt in haar nummers. De ‘F-bomb’ komt zo vaak voorbij als een boze markt vrouw die haar punt duidelijk wilt maken. Dit maakt natuurlijk niet uit want het is P!nk en zij heeft schijt aan ieders mening. Zo gaat dit album over bad break-ups (Revenge), idealisme (Barbies) en Donald Trump die de wereld verpest (What About Us).
Het blijft echter jammer dat zij in haar teksten en de keuzes op haar album te veilig blijft. Je krijgt het idee dat het team achter P!nk goed heeft gekeken naar het hedendaagse geluid. Deze pop-formule is gebruikt om het album zo goed mogelijk radiovriendelijk te maken. Dit is een groot gemis, want P!nk laat op het album ook zien dat het anders kan. I Am Here is een heerlijke EDM verlossing vol met prachtige gospel-elementen. En titeltrack Beautiful Trauma is een energiek experiment waar het album op gebaseerd mocht worden. Deze voorzichtigheid zorgt ervoor dat dit album geen slecht album is, maar ook geen goed album. Het blijft een beetje in het midden hangen.

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie