Over Deadline

Meer weten over ons? Deadline is een platform voor jongeren met een mening over kunst, cultuur en media. Reporters van 18 tot 35 jaar uit heel Nederland schrijven hier recensies, interviews, sfeerverslagen en achtergrondverhalen.

Historie
Deadline is in 2003 opgericht door Bekijk ´t. Onder haar vleugels is Deadline gaan groeien. Het begon met één theaterrecensie per week in Spits en ontwikkelde zich tot een kunstenbreed online platform in 2009. Vanaf 1 juli 2009 is Deadline.nl verder gegaan als zelfstandige organisatie. Het initiatief van vijf, destijds, jonge honden heeft vandaag de dag een stevige redactie met een gemêleerde groep enthousiaste reporters.

Jongeren in de media
Deadline is de schakel tussen de mening van jongeren en de media. Onze reporters hebben onder andere geschreven voor Amsterdam Film Week, IFFR, CJP, festivalkranten (Holland Festival en IDFA), Theater Instituut Nederland, de Amsterdamse UITkrant, RSI magazine (Rotterdamse Schouwburg), Plug Out (Noord-Hollands Dagblad) en OCO. Gedurende het jaar dat De Pers op zaterdag werd uitgegeven (juni 2007-juli 2008), schreef Deadline wekelijks een culturele voorbeschouwing over een festival, concert, expositie of aanstormend talent.

Kweekvijver
Deadline is in alle jaren altijd een kweekvijver geweest voor talent. Er is veel vrijheid om verschillende facetten uit te proberen, talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

 

Geef een reactie