Oh, Baby neemt je mee in een ander liefdesverhaal

★★★★ In Oh, Baby wordt Ruben na het overlijden van een vroegere scharrel, opeens vader van een acht maanden oude baby. Nooit had hij gedacht om voor een klein kindje te zorgen, maar met de ongewenste adviezen en hulp van Lucy, het jongere zusje van de moeder, komt hij er wel uit. Ruben en Lucy lijken een goed team, maar krijgen wat hobbels op de weg te verduren.

Anders dan anders
Een film waar je  in het begin niet weet waar je bent beland, totdat je geduldig verder blijft kijken en je steeds gelukkiger voelt over het liefdesverhaal. Ruben en Lucy, waarvan je hoopt dat ze uiteindelijk bij elkaar komen omdat ze toch echt wel heel leuk zijn, zijn heerlijk om naar te kijken. Ze krijgen allerlei obstakels voor hun kiezen omdat ze in het begin totáál niet met elkaar door één deur kunnen. Het is een gek maar leuk scenario, niet iets dat we al eerder hebben gezien. Ondanks dat het einde zeker verrassend is, had er aan het begin nog wel wat gesleuteld kunnen worden.

Past precies
Het acteerwerk van de Gijs Naber en Renée Fokker sluit goed op elkaar aan. Ze spelen allebei een totaal ander karakter, maar dat maakt de film ook zo goed. Het wispelturige van Lucy met het beginnende serieuze van Ruben komt goed terug in het verhaal en in de thema’s die aangesneden worden. Lucy is bereid om alles achter te laten en een snelle beslissing te nemen, terwijl Ruben graag wat langer denkt over een besluit. De muziek die werd gebruikt voor de film, paste goed bij de thema’s en het scenario. Doordat hoofdpersoon Ruben zelf liedjesmaker is, wordt het proces van het schrijven van deze liedjes, goed aangekleed. Ondanks dat de andere hoofdpersoon Lucy niets in de muziek deed, was het toch een leuke twist door haar een stukje te laten zingen.

Oh, Baby is een Nederlandse film die je niet op alle fronten kunt vergelijken met andere films uit
eigen land. Er is een goede twist aan gegeven, dus zeker een must-see uit ons eigen Holland.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie