Nuttige levenslessen in Neem een Geit

★★★★ – Met haar debuut Neem een Geit voegt cabaretière Claudia de Breij naast zingen en presenteren ook schrijven toe aan haar CV. Neem een Geit is een aftrap van wat een nieuwe carrière kan zijn. Het boek leest vlot weg, dus je verveelt je geen moment.

In sneltreinvaart door de vragen des levens
Hoe moet dat eigenlijk, leven? Dat vraagt Claudia de Breij zich in dit boek af. Het is niet alleen een vraag waar zij mee worstelt, het leven is voor niemand makkelijk. Daarom gaat ze te rade bij elf wijze mannen en vrouwen die in het leven veel hebben meegemaakt. Al die adviezen, levenslessen en wijsheden heeft ze samengevoegd tot dit vlotte boek, samen met wat wijsheden van haar ouders, familie en vrienden. Het maakt Neem een Geit tot een interessant boek dat in sneltreinvaart door de moeilijke vragen van het leven dendert.

Het leven is niet altijd een pretje
Hoewel ‘levensvragen’ het imago hebben zwaar en droevig te zijn, is Neem een Geit juist enorm vrolijk en luchtig. Ja, we maken allemaal zware dingen mee en nee het leven is niet altijd een pretje, maar daar kom je ook wel weer uit. De kracht van het boek is ook dat De Breij een hele diverse groep mensen aan het woord laat: van politicus Hans Wiegel en zangeres Willeke Alberti tot ras optimist Erica Terpstra en pastoor Nico ter Linden. Het maakt dat er een breed spectrum in het boek ontstaat, iedereen gaat anders met dingen om. Maar het laat ook zien dat in essentie heftige gebeurtenissen bij iedereen dezelfde gevoelens en levenslessen ontlokken.

Toe te passen op ieders leven
De Breij heeft het boek als een gesprek opgeschreven. Het lijkt alsof ze tegen je praat, je al deze mooie levenslessen uitlegt. Juist dat maakt dat het boek zo goed wegleest. Je kunt hem in een keer uitlezen, maar ook steeds een les lezen en hem dan weer een tijdje wegleggen. Kortom, Neem een Geit is een luchtig, enmooi boek, vol interessante en wijze lessen waar je écht iets aan hebt. Maar zelfs als je de levenslessen niet op je eigen leven wil toepassen is het de moeite waard om Neem een Geit door te lezen.

Gelezen: Neem een Geit
Geschreven door: Claudia de Breij
Uitgegeven door: Lebowski publishers
Fotocredit: Lebowski
Verschenen in: november 2015
Meer info vind je op: www.claudiadebreij.nl

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie