De Nintendo Switch; Dé gadget die je in huis moet hebben, maar nu nog even niet

★★★★ – Pokémon ruilen met je vrienden, voor het eerst online racen tegen de wereld of met je broertje of zusje Mario uitspelen; bijna iedereen heeft wel een herinnering waarbij een handheld of console van Nintendo een rol speelt. Hoewel een Gameboy en Super Nintendo Entertainment System als nostalgische speeltjes aanvoelen, zijn ze nog steeds hot! Nintendo is alive and kicking en kwam begin maart met een nieuw paradepaardje genaamd de Nintendo Switch.

Nintendo’s nieuwste gadget

De Nintendo Switch is een samensmelting van de welbekende handhelds zoals Gameboy en Nintendo 3DS en de aloude consoles SNES en Nintendo Wii (U). Niet alleen kan je ouderwets op je televisie te gamen, ook is het mogelijk om het systeem mee te nemen en onderweg of ergens anders verder te spelen. Zal de Nintendo Switch een apparaat worden waar we over een aantal jaar nog steeds over praten of kan je het beter in de schappen laten staan?

Samen buiten gamen

Het concept van de Nintendo Switch is uniek. Het is alsof je prachtige games kunt spelen op je iPad, maar zodra je thuis bent klik je deze op een standaard en je gaat verder op je televisiescherm. Dit al zonder pauzes of haperingen. De Nintendo Switch kan ook een leuke party starter zijn, gezien je ook met zijn tweeën kunt gamen zonder dat je iets extra’s hoeft mee te nemen. Gaming wordt op deze manier niet alleen mobieler maar zelfs socialer gemaakt.

Toch nog maar even niet

Klinkt goed, toch? Weinig redenen om géén Nintendo Switch in huis te halen, zou je zeggen. Maar toch heeft de nieuwe console nog wat flinke minpuntjes. Naast dat de voorraad nu erg laag is en er toch een flink prijskaartje aan de gadget hangt, is de voornaamste reden dat er nog weinig te doen is op Nintendo’s nieuwste spelcomputer. Op dit moment is er slechts één titel die je tijd, moeite en geld waard is, namelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ben je geen Zelda fan, dan kan je de Nintendo Switch beter nog even laten liggen. Verlies het echter niet uit het oog want zodra er wel genoeg interessante games zijn, is de Nintendo Switch dé gadget die je dit jaar niet mag missen.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie