Niet alleen de loverboys liegen in De meisjes van mevrouw De Wit

De dochter van Anita de Wit werd het slachtoffer van een loverboy. In De meisjes van mevrouw De Wit word je meegevoerd in het drama dat zij en haar dochter Angelique meemaakten. Het boek geeft inzicht in de gruwelijke wereld van loverboys vol misbruik, leugens, geld en bedrog. Alleen jammer dat schrijfster van het boek ook niet bepaald een doetje lijkt te zijn..

Leugenachtige schrijfster
Ironisch en treurig genoeg hangt er een waas van mysterie rondom de schrijfster van het boek, Patricia Perquin. Haar naam is een pseudoniem voor Valérie Lempereur. Na onderzoek ontdekte de Volkskrant dat Lempereur al jarenlang de boel bedriegt in de mediawereld. Lees hier meer over dit feit.

Keiharde realiteit
Ondanks het dubbele gevoel dat de reputatie van Perquin achterlaat, is De meisjes van mevrouw De Wit een goed boek. Het vertelt de keiharde waargebeurde verhalen van Angelique. Haar moeder is de stichting StoploverboysNU begonnen, omdat ze merkte dat professionele instellingen vaak niet goed genoeg helpen en kampen met vele misstanden. Zo worden slachtoffers en loverboys in dezelfde jeugdgevangenis gezet, met als resultaat dat het slachtoffer geen nieuw leven kan opbouwen. Angelique zat in een opvanghuis waar een jongen tegen haar zei: ‘Je laat je toch niet zo opsluiten door je moeder? Kom, we vluchten.’ De lieve jongen bleek een loverboy te zijn die haar erin luisde. Angelique vluchtte met hem en liep direct weer de val in.

Heftig en confronterend
Anita de Wit vangt in haar eigen huis diverse meisjes op die geen heil meer zien in alle hulpinstellingen waar ze gezeten hebben. In het boek worden de verhalen van deze meisjes ook verteld. Hoewel de verhalen echt zijn, geven ze wel twijfel aangezien Perquin als journalist helaas niet te vertrouwen is. Zo stond in de eerste druk dat Kim Holland loverboy-slachtoffers dwingt in haar pornofilms te spelen, iets dat in de tweede druk gerectificeerd is. Daardoor geeft het boek een dubbel gevoel: een boek over de wereld van loverboys vol leugens en bedrog, geschreven door een leugenachtige ‘journalist’.

Gelezen: De meisjes van mevrouw De Wit
Geschreven door: Patricia Perquin
Uitgegeven door: Prometheus
Verschenen op: 20 maart 2013

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie