Sonic Soirée voelt als een thuisconcert

★★★★ – Iedere maand wordt er in de Brakke Grond in Amsterdam een muziekavond gehouden. Per keer komen drie veelal onbekende, maar veelbelovende bandjes uit de lage landen optreden. De bandjes zijn erg gevarieerd, waardoor er voor ieder wel wat leuks tussen zit. Kijk je uit naar een gezellig avondje opkomende bandjes luisteren? Kom dan naar Sonic Soirée!

Knusse kussens
Het eerste wat opvalt aan de zaal zijn de kussentjes en de tribune. Met name stelletjes vestigen zich op de kleine tribune. Door de huiselijke zaal voelt de avond vertrouwd. Dit gevoel wordt met name opgeroepen doordat de band niet op een podium staat te spelen. Het publiek loopt af en toe ook voor de band langs. De sfeer is dan ook relaxed, waardoor de avond voelt als een thuisconcert.

Geen voetjes van de vloer
Doordat iedereen zich nestelt op een plek, zijn er weinig dansuitspattingen en kan de avond worden gezien als ‘bandjes kijken’. Het publiek is erg gevarieerd, met name in leeftijd. Dit komt door de verschillende artiesten die er spelen. Zo zijn onder andere Yuko en Stadt al voorbij gekomen en zal tijdens de dertigste editie op 8 januari I am Oak samen met twee andere bands spelen. Er staan waarschijnlijk nog vele goede bands op de planning het komende jaar.

‘Geweldige akoestiek’
Een bezoeker die al een jaar lang elke maand bij dit evenement verschijnt, laat weten vooral de akoestiek geweldig te vinden. ‘Elke maand zijn er verschillende opkomende bandjes, die veelal rustige muziek spelen. De klanken komen hier, in de Brakke Grond, goed tot uiting.’ Door de knusse sfeer, leuke bandjes en het gezellige publiek, is Sonic Soirée een must-see voor iedere muziekliefhebber. Helaas is de opkomst nog niet erg groot. Dit houdt de avonden wel heerlijk intiem, maar zorgt helaas voor weinig bruising.

Dit is niet de eerste keer dat Deadline bij Sonic Soirée was. Lees ook wat reporter Daan Vos vond van de edities van november 2013, december 2013 en januari 2014. Reporter Mick Stubbe noemde Sonic Soirée al ‘dé ultieme avond uit’.

Bezocht: Sonic Soirée in de Brakke Grond
Te zien: Too Tangled, Aestrid en Stadt
Datum: 4 december 2014
Fotocredit: Sara Kerklaan
Meer info vind je op: www.brakkegrond.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie