Voor ieder wat wils op uitstekend debuutalbum van Ronnie Flex

★★★★★ – Na lang wachten is sinds vrijdag 14 november het debuutalbum van Ronnie Flex uit. Het album draagt de legendarische titel De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd. Het officiële debuut van Ronnie Flex liet lang op zich wachten. Inmiddels is het lange wachten afgelopen en Ronnie Flex blijkt in staat een album te creëren dat compleet is.

Kotsen in mijn armen
Ronnie Flex, het wonderkind uit Cappele aan de IJssel, heeft een album uitgebracht dat onnavolgbaar is op alle fronten. Hiphop, trap, R&B, pop en zelfs reggae: al deze stijlen wisselen elkaar prettig af, waardoor De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd staat als een huis. Ook in zijn teksten weet hij zich uit te drukken op een ongrijpbare maar vooral ontzettend grappige wijze. Flex weet een goede mix te vinden tussen speelse en haast poëtische teksten. Vooral in het nummer Opstaan komen de poëtische vaardigheden van de jonge rapper goed tot hun recht. ‘Misschien hou ik van je, ook al kots je in m’n armen’ is een voorbeeld waarin Ronnie Flex het ultieme liefdesgevoel weet te verwoorden door poëzie en absurditeit te combineren.

Voor ieder wat wils
Een vlugge blik op het Twitter-account van Ronnie Flex laat zien dat hij fans heeft in verschillende leeftijdscategorieën. Ook hun muziekstijlen verschillen sterk. Ronnie Flex weet de verschillende groepen fans een album te bezorgen waar voor ieder wat wils op staat. Jongere meisjes met een voorkeur voor poppy nummers kunnen hun hart ophalen met nummers als Ik Wil Het Hebben of Pocahontas, terwijl de hiphopliefhebber het meest zal genieten van nummers als Spaarpot of Ergens Hier Buiten. Poppy nummer of hiphop: Ronnie Flex weet in bijna ieder nummer een pakkend refrein te verwerken, wat ervoor zorgt dat de luisteraar de nummers van De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd snel zal herkennen.

Een frisse wind
Ronnie Flex heeft het lange wachten beloond met een uniek album dat een frisse wind door de Nederlandse hiphop doet waaien. De jonge rapper zit in een jet die razendsnel naar de top van de Nederlandse hiphop schiet. De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd is een uitstekend debuut en is misschien wel het beste Nederlandse hiphop-album van 2014.

Geluisterd naar: De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd
Artiest: Ronnie Flex
Verkrijgbaar vanaf: 14 november 2014
Platenlabel: TopNotch
Fotocredits: Puna.nl
Meer info vind je op: www.top-notch.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Voor ieder wat wils op uitstekend debuutalbum van Ronnie Flex

Geef een reactie