Springen met Bløfs nieuwe album In Het Midden Van Alles

★★★★ – Hij is er weer, de in heel Nederland bekende band Bløf. Hun nieuwe album In Het Midden Van Alles bevat vele pakkende nummers. Met het nummer Spijt Heb Je Morgen Maar hebben ze al een knallende hit te pakken. De band lijkt een innoverend pad te zijn ingeslagen en schudt het verleden zo een beetje van zich af.

Ra ra, wat bedoelen ze?
Dat Bløf flink gebruik kan maken van zweverige teksten is algemeen bekend. Noem het vaag, noem het mooi, maar de invulling is vaak aan de luisteraar. Daar moet je van houden. Ook op In Het Midden Van Allesis het soms gissen naar de betekenis van de lyriek. Teksten als: ‘ik leerde dat overblijven ook een kunst is’, zijn dusdanig onduidelijk dat je je soms afvraagt waar het nou eigenlijk op slaat. Als je geen creatieveling bent, zijn deze teksten niet aan jou besteed, want helaas krijg je er geen specifieke toelichting bij. Voor velen is dit geen enkel probleem, dat is nu eenmaal hoe Bløf te werk gaat.

Een nieuw jasje
Op In Het Midden Van Alles heeft de band gebruik gemaakt van nieuwe instrumenten en achtergrondgeluiden. Dit pakt helaas niet altijd even goed uit. De gouwe ouwe Bløf die we gewend zijn, is soms ver te zoeken. De elektronische geluiden die je af en toe door de nummers heen hoort sijpelen, passen gewoonweg niet bij de zuivere muziek die we van Bløf gewend zijn. Toch is de alom bekende Bløf niet helemaal verdwenen: de knallende gitaarsolo’s en de prachtig zuivere stem van Paskal Jakobsen zijn nog altijd aanwezig.

Kun je springen, spring dan
Op In Het Midden Van Alles heeft Bløf als genre duidelijk ‘energiek’ gekozen. Weinig nummers op het album zijn om bij weg te dromen. Op dit album moet je gewoon keihard dansen. Dit hebben de mannen perfect aangepakt. Want hoewel de rustige nummers misschien niet nadrukkelijk aanwezig zijn, voelt dit absoluut niet als een gemis. Je krijgt van dit album spontaan zin om een feestje te bouwen. Uiteindelijk is dat toch ook wat waard. Bløf zingt zelf: ‘kun je springen, spring dan’.Dat gaan we zeker doen!

Geluisterd naar: In Het Midden Van Alles
Artiest: Bløf
Verkrijgbaar vanaf: 31 juli 2014
Platenlabel: EMI Music, Capitol Records
Fotocredits: Stephanie Pistel
Meer info vind je op: www.blof.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie