Dijkpop festival: geslaagd muzikaal event in klein boerendorpje

★★★★ – In het Westfriese dorpje Andijk vond 12 juli 2014 het festival Dijkpop plaats. Waar vroeger ruige bands als Peter Pan Speedrock op het festival stonden, lijkt het er nu ietwat rustiger aan toe te gaan. Wel is er voor ieder wat wils: allerlei verschillende bands, maar ook DJ’s verschenen.

Zomerse sfeer
De boeren die in dit hoekje van Noord-Holland wonen, hebben heus wel een goede muzieksmaak. Ook zijn ze niet te stram om een dansje te wagen, zoals mensen soms over het boerenvolk zeggen. De sfeer zat er goed in, overal waren lachende gezichten te zien. Er werd dus gedanst, maar ook werd er gehangen in het gras terwijl het zonnetje de hoofden sierde. De zon blijft altijd een grote factor die een festival kan maken of kraken, zeker in ons kikkerlandje. Deze dag hadden de bezoekers geluk: de regenlaarzen konden thuisblijven en het terrein van Dijkpop veranderde niet in een grote modderpoel.

Shirts uit
Het programma van Dijkpop was gevarieerd: pop, rock en house. Overdag speelden de bandjes, ’s avonds werd de kleinere stage omgetoverd tot een elektronisch muziek podium. Eerder speelde daar onder andere Birth of Joy: een Nederlandse band die een fantastische show gaf. De mannen maken rockmuziek met een psychedelisch tintje, wat waarschijnlijk ontstaat door het orgelspel. De band wist het publiek mee te nemen, zeker wilde nummers als Rock & Roll Show deden het goed. Warm was het, dus bandleden besloten hun shirts uit te doen. Roken doen ze trouwens ook – indrukwekkend om te zien hoe de orgelist zijn volledige sigaret in één keer achter elkaar oprookte, zonder even af te tikken.

Goed geregeld
De volste zaal werd getrokken door Blaudzun: singer-songwriter Johannes Sigmond, die ook op grotere festivals als Lowlands gestaan heeft. Muzikaal gezien was het een heel sterke show, waar acht muzikanten aan meededen die allemaal perfect op elkaar afgestemd waren. Wat jammer is, is dat het geluid te hard stond waardoor de nummers wat vervormden. In tegenstelling tot de warmte bij Birth of Joy, hield Sigmond het tijdens het gehele optreden vol om een warm jasje te dragen. De daarop volgende band Saybia deed het ook goed, maar toch was het merkbaar dat de aandacht van de jeugd meer naar de house-tent verschoof, waar op dat moment Sick Individuals optrad. Dijkpop is een erg vermakelijk festival, waar de zaken goed geregeld zijn. Geen wonder dan ook dat inmiddels alweer de 31e editie plaatsgevonden heeft.

Bezocht: Dijkpop festival
Te zien: o.a. Jett Rebel, Tangarine, JeBroer, Jay Hardway, Blaudzun, Birth of Joy en Saybia.
Datum: 12 juli 2014
Meer info vind je op: www.dijkpop.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie