Zomers juichen met Blind as Night

★★★ – Het heeft drie jaar geduurd, maar hier is dan toch eindelijk het tweede album van Team Me. De plaat heet Blind as night en ze is muzikaal gezien wat je zou verwachten van Team Me: vol met vrolijke indiepop. De muziek doet denken aan de zomer en al het fijne dat daarbij hoort.

Ah ah aah!
Blind as night bestaat voornamelijk uit up-tempo nummers die je een goed gevoel bezorgen; hiervan is F is for Faker het beste voorbeeld. De muziek bouwt steeds op naar een climax, die loskomt tijdens het refrein, waarin meer wordt gejuicht dan gezongen. De zanger en een kinderkoor juichen: ‘You’re one of a kind, ah ah aah!’ en die zin blijft zo gemakkelijk in je hoofd vastzitten. Dit werkt aanstekelijk: je wilt het refrein wil meezingen en lekker dansen. Ik kan alleen maar denken aan de zomer en festivals wanneer F is for Faker opstaat. Dit nummer kwam eerder uit als single en is op de CD het hoogtepunt.

Vreemde beesten
Afgezien van de vrolijkheid, telt Blind as night ook enkele rustigere nummers, zoals Le Sound en Steven. Tussen de rust en de up-temponummers zweeft Man-Eating Machine. Het is het vreemdste nummer dat ertussen zit. Om dit nummer het beste uit te leggen, moet je eigenlijk even naar de cd-hoes te kijken. Je ziet een jochie in een tent zitten, midden in een donker bos met vreemde beesten. Het doet vaag denken aan de tekeningen in het boek Where the wild things are. Het nummer klinkt mysterieus door de zang en de violen en zou het goed doen als soundtrack onder de scène die je op de hoes ziet.

Dansend richting zomer
Wel moet gezegd worden dat alle vrolijkheid soms op een vaste formule lijkt. Vooral wanneer meerstemmig gezang deze vrolijkheid uit je luidsprekers laat schallen. Doordat Team Me dit trucje keer op keer toepast, is de charme er een beetje af. Gelukkig springen er ook afwijkende nummers uit, die zorgen voor een welkome afwisseling. Al met al is Blind as night een lekker album om naar te luisteren en om op te dansen komende zomer.

Heb je zin gekregen om de nummers zelf te zien en te horen? 22 februari staat Team Me in Bibelot in Dordrecht en de dag erna in Paradiso Amsterdam.

Geluisterd naar: Blind as night
Artiest: Team Me
Verkrijgbaar vanaf: 2 februari 2015
Platenlabel: Propeller Recordings
Fotocredits: Arnfinn Johnsen en Simen Sandbæk Skari
Meer info vind je op: www.teamme.no
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie