De mooiste momenten van de Oscars 2015

Lange jurken, ontroerende speeches én natuurlijke de bekende Oscarbeeldjes. Tijdens de 87ste editie van de Oscars was het weer één al spektakel. Deadline zet de meest opvallende momenten voor jou op een rijtje!

Tijd voor een speech
Veel sterren pakten tijdens de Oscars 2015 hun moment om een statement te maken. Feministische actrice Patricia Arquette sprak haar mening uit over de inkomensongelijkheid van vrouwen: ‘Aan alle vrouwen die kinderen op de wereld hebben gezet, aan elke belastingbetaler en burger van dit land: we hebben gevochten voor de gelijke rechten van alle anderen. Het is tijd om gelijkheid van loon voor eens en voor altijd waar te maken: gelijke rechten voor vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika!’ Eddy Redmayne: ‘Deze Oscar draag ik op aan mensen die nu tegen ALS strijden.’ Gevolgd door luid applaus.

Onderbroekenlol
Matthijs van Nieuwkerk had het er zelfs over in DWDD: een ster die een wel erg doorschijnende jurk droeg. En haar naam is… Rita Ora! Tijdens de afterparty Vanity Fair bezorgde ze de paparazzi hiermee de nodig lachmomenten. Shocking was dat ze geen ondergoed aan had. Ook Birdman-actrice Emma Stone had een ‘oeps’ momentje toen ze haar jurk net wat te hoog optilde. Gelukkig, droeg zij wel een slip. Ach, volgende keer beter dames…

Gaga steelt van Superman?!
Lady staat bekend om haar excentrieke outfits. Of het nou een vleesjurk is of een opblaasbare zeester, ze weet altijd de aandacht te trekken. Het ging dit keer niet over haar jurk, maar over haar rode handschoenen. Die vielen namelijk niet bij iedereen in de smaak. Op Twitter ging al gauw de ene na de andere parodie rond. Een twitteraar schrijft: ‘Lady Gaga draagt dezelfde handschoenen als superman.’ Stiekem zijn de parodieën erg hilarisch – mooi in lijn met de avond van de Oscars zelf, waar ook genoeg te lachen viel.

Zin om nog meer te lachen? Lees hier wat reporter Bianca schreef over de mooiste films en grappigste momenten.

Fotocredits: Twitter

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie