Met Running Like a Girl loop je zó een marathon

★★★★ –  Het is momenteel nogal hip: rondparaderen in het nieuwste Nike- of Adidastenue, gewapend met fluorescerende bidons en apps als RunKeeper. We delen personal records en routes op Facebook en vertellen iedereen vol trots voor welke wedstrijden we ons hebben ingeschreven. Het boek Running Like A Girl sluit perfect aan bij die hype. Sterker nog, marathonloopster en schrijfster Alexandra Heminsley krijgt ook de twijfelaars fanatiek aan het lopen.

Alles is mogelijk
Running Like A Girl is geen handboek over trainingstechnieken: het is juist geschikt voor vrouwen die liever Netflix kijken met een bak popcorn op schoot. Zo’n vrouw was Heminsley namelijk ook. Ze was mollig, heeft grote borsten en was al buiten adem als ze bij de lantaarnpaal aan het einde van haar straat aankwam. Toch ontplooide ze zich tot een fanatieke marathonloopster, die zelfs naar Australië reisde om aan wedstrijden mee te doen. Haar boodschap is dus ook: alles is mogelijk.

Geboren komiek
Eigenlijk is Heminsley’s boek vooral een hilarisch dagboek á la Bridget Jones, maar dan over hardlopen. Ze neemt geen blad voor de mond. Alles wat een hardloper of een hardloper-in-wording zich weleens afvraagt, staat erin. Van dingen als een geschikte sportbeha kopen tot de nog gênantere dingen als: wat doe je als je ongesteld bent of moet poepen tijdens het lopen? Heminsley lijkt wel een geboren komiek, zoals ze een scène beschrijft waarin ze met borrelende darmen naar het dichtstbijzijnde café rent.

Strikken, die schoenen
Doordat de schrijfster haar eigen struggles op hilarische manier beschrijft, leest haar verhaal als een trein. Bovendien denkt je na het dichtslaan van het boek: hé, maar als die stuntelende Heminsley een marathon kan lopen, waarom zou ik dan niet eens een rondje kunnen proberen? Met al haar tips en persoonlijke adviezen lijkt het opeens mogelijk om die enorm zware taak te klaren: het strikken van je sportschoenen en gewoon naar buiten gaan. Uiteindelijk draait het namelijk allemaal om motivatie. en Heminsley is een grappige, perfecte coach.

Gelezen: Running Like A Girl
Geschreven door: Alexandra Heminsley
Uitgegeven door: Uitgeverij De Arbeiderspers
Verschenen op: maart 2015
Meer info vind je op: http://www.runninglikeagirl.co.uk

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie