Met Cel 7 lees je in een dag door zeven dagen heen

Iedereen klaagt altijd over het feit dat het rechtssysteem hier in Nederland maar belabberd is. In het boek Cel 7 heeft Kerry Drewery daar een oplossing op gevonden. De inwoners van de stad waar de misdaad gepleegd is, bepalen of je schuldig of onschuldig bent. Je hebt zeven dagen en 7 cellen, dat is de tijd die het publiek heeft om hun stem uit te brengen. Ideaal zou je zeggen, maar de mensen moeten betalen om te stemmen en niet iedereen heeft daar genoeg geld voor. De zestien jarige Martha heeft het altijd al een corrupt systeem gevonden. En als ze door een moord zelf in de cellen belandt, is ze vastberaden om haar doel te bereiken.

Wantrouwen

Martha leeft in de Rises, dat is de plek waar veel mensen wonen die het geld niet hebben om ergens anders te wonen, op een veiligere en schonere plek. Een van de meest beroemde mensen van de stad, nu een multimiljonair, woonde eerst ook in de Rises. Hij leeft nu in een rijk huis in een beter deel van de stad. Maar op een avond wordt hij op een koelbloedige wijze vermoord, de hoofdverdachte is Martha. Als ze in haar cel zit moet ze dagelijks praten met haar therapeut Eve. Deze gesprekken zorgen ervoor dat Eve’s vermoedens over haar onschuld sterk toenemen. Hoe meer dagen er verstrijken, hoe zekerder Eve het weet, dus besluit ze zelf op onderzoek te gaan.

Spannende thriller

Het boek zelf is zeer spannend geschreven. Je leest vanuit meerdere oogpunten en verschillende manieren waarop het verhaal aan de lezer wordt verteld. Als je met Martha leest, lijkt het net alsof je leest in haar dagboek. De momenten dat je Eve volgt, lees je mee met haar gedachten of in de vorm als derde persoon. Verder lees je nog mee met het realityprogramma dat alle daders en misdaden ervan bespreekt, hierbij lijkt het alsof je direct uit een script meeleest. Deze dingen maken Cel 7 veel leuker om te lezen. Doordat je het verhaal leest vanuit vrijwel alle belangrijke personen weet je precies wat iedereen erover denkt. Dat zorgt ervoor dat je je goed met het verhaal kan inleven. Het boek gaat voornamelijk over het rechtssysteem; je leest mee met mensen die er blij mee zijn en met mensen die er alles aan zouden doen om te voorkomen dat het nog een dag langer bestaat.

Nieuwe serie!

Het nieuwe boek van Kerry Drewery zorgt ervoor dat je wat meer gaat nadenken over ons rechtssysteem, en dat we blij moeten zijn dat het op deze manier kan. Cel 7 is een Engelstalig trilogie waarbij het eerste deel cel 7 is. Dit boek is voor het eerst uitgekomen in 2016, maar dat was de Engelse versie. Het tweede deel heet Day 7 en is pas recent in het Engels uitgekomen. Als je de Nederlandstalige versie wilt, moet je dus nog even geduld hebben. Kerry Drewery heeft Cel 7 zo geschreven dat je het in één keer wilt uitlezen, met leuke cliffhangers, spannende plot twists en een spannende verhaallijn. Als je op zoek bent naar een leuke jeugdthriller, dan is Cel 7 zeker aan te raden.

Gelezen boek: Cel 7
Geschreven door: Kerry Drewery
Uitgegeven door: Luithingh-slijthoff
Verschenen op: 17-10-2017
Genre: Jeugdthriller
Fotocredit: Wil Immink Design
Meer info vindt je op:
www.Lsamsterdam.nl

www.boekenwereld.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie