Meisje van Plezier flirt luchtig met taboe

★★★ Eind 2017 kwam Videoland met een nieuwe serie over een huisvrouw die nooit een vak heeft geleerd. Met twee kinderen wordt ze achtergelaten door haar man, omdat hij vreemdgaat met haar zus. Luchtige scènes over het alledaagse gezinsleven wisselen elkaar af met een enorme hoeveelheid drama. Iedereen gaat vreemd met iedereen en iedereen maakt ruzie met iedereen. Klinkt afgezaagd? Zeker. Alleen heeft de hoofdpersoon in kwestie naast het moederschap ook nog een baan als escort.

Stereotypen

De hoofdpersoon in Meisje van Plezier, gespeeld door Angela Schijf, krijgt veel te verduren. Haar man verlaat haar voor een ander. En dan blijkt die ander ook nog eens haar zus te zijn. Zonder opleiding lijkt de enige manier om haar gezin nog te onderhouden terugvallen in haar baantje van toen ze jonger was. Als moeder heet ze Nadine, als prostituee Sascha. Ze moet het toonbeeld zijn van een sterke vrouw die zich niets aantrekt van de mening van anderen. Die rol wordt overtuigend neergezet, maar jammer genoeg blijven de andere personages in de serie vrij oppervlakkig. De puberdochter is een echte puberdochter en de grappige Belg blijft vooral een grappige Belg. Dit houdt het wel overzichtelijk; als je een tijdje niet meer hebt gekeken weet je nog precies wie wie is. De grote hoeveelheid clichés zorgt er alleen wel voor dat de dialogen en het bijbehorende acteerwerk niet altijd even overtuigend overkomen.

Eindsprint

De serie begint vrij rustig, maar de voorzichtigheid die kenmerkend is voor de eerste afleveringen is tegen het einde van het seizoen spontaan verdwenen. “Je bent een moeder, maar ook een hoer.” Het lijkt alsof de serie zelf nu ook pas doorheeft waar hij eigenlijk over gaat. Opeens is daar wél de actie, waar je vanaf het begin al op wachtte, maar eigenlijk is het dan al te laat. Desondanks is het een serie met heel veel potentie. Naast het hoge dramagehalte tackelt de serie ook nog een taboe, want hoeveel weet jij nu eigenlijk over het leven van een prostituee? Vorige maand werd bekendgemaakt dat er ook alweer een tweede seizoen van Meisje van Plezier op de planning staat. Als ze doorgaan zoals ze aan het einde van de serie bezig waren, moet dat helemaal goedkomen.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Meisje van Plezier flirt luchtig met taboe

Geef een reactie