Meer vragen dan antwoorden in The Vampire Diaries seizoen 6

★★★ – Het is eindelijk zo ver: het nieuwe seizoen van The Vampire Diaries is weer begonnen. Donderdag 2 oktober was de eerste aflevering te zien op de Amerikaanse zender CW. Wordt eindelijk duidelijk of Bonnie en Damon terugkomen? Helaas biedt de eerste aflevering weinig antwoorden en veel ongeloofwaardige plotwendingen. Heb je een geheugensteuntje nodig? Deadline praat jou hier bij over wat er vooraf ging in The Vampire Diaries.

Knipoog naar de fan
Seizoen zes begint goed: twee tieners in een tent, eentje gaat naar buiten en… een onbekend figuur laat zich op het gillende slachtoffer vallen! Klinkt bekend? Dat kan kloppen, want de tweede aflevering van seizoen twee begon precies zo. Met een kleine wijziging wel: nu is het geen vampier die de tieners lastigvalt – Sherrif Forbs betrapt het stel op minderjarig drankgebruik. Maar als de twee op huis aan willen, worden ze dan toch aanvallen door een schimmige figuur met scherpe tanden. Dit soort verwijzingen naar eerdere seizoenen zijn typerend voor de The Vampire Diaries. Het is goed om te zien dat ook dit seizoen allerlei knipogen naar de echte fans bevat.

Weinig te lachen
De nieuwste aflevering van The Vampire Diaries staat verder bol van ironie. Zo doceert de uit de dood herrezen Alaric tegenwoordig Occult Studies. Het onderwerp van zijn les? Jawel hoor, wederopstanding. Behalve dit soort ironische toespelingen, valt er weinig te lachen in deze aflevering. Matt, Jeremy, Elena, Caroline, Tyler, Alaric en Stefan hebben allemaal hun eigen manier gevonden om zich aan te passen aan hun sterk veranderde leven. De aflevering is zonder meer depressief te noemen. Als zelfs Caroline het lastig vindt positief te blijven en Stefan het niet meer ziet zitten, hoeveel hoop is er dan nog voor de kijker? Kunnen Damon en Bonnie ooit nog terugkomen?

Ongeloofwaardige wendingen
Gelukkig gloort er hoop aan de horizon: Damon en Bonnie blijken aan het eind van de aflevering gezellig samen aan tafel te zitten. Damon maakt een pannenkoek die hij versiert met een vampiergezichtje en Bonnie geeft hem lachend de krant aan. Waar zijn ze? Waarom heeft Damon in hemelsnaam een houthakkershemd aan in plaats van zijn typerende leren jasje? Dat zijn niet de enige vragen die de aflevering opwerpt. Waarom zou Elena na vier maanden stiekem drugsgebruik ineens alles opbiechten? Vanwaar het besluit van Stefan om te bekennen dat hij alle hoop heeft opgegeven? Hoezo valt Tyler voor Liv? Slechts enkele voorbeelden van de vreemde wendingen in The Vampire Diaries. Helaas kunnen knipoogjes, ironie en glorende hoop de aflevering niet helemaal redden.

Gezien: The Vampire Diaries seizoen 6, aflevering 1
Op de televisie vanaf: 2 oktober 2014
Geregisseerd door: Jeffrey Hunt Cast: o.a. Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Candice Accola, Matt Davis
Meer info vind je op: http://vampirediaries.alloyentertainment.com/
Voorproefje van aflevering 3: https://www.youtube.com/watch?v=O9uNHp9COvc

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie