Losbandige ouders in Papa ou Maman

★★★- Het komt niet vaak voor: een strijd om van je kinderen af te komen. In de film Papa ou Maman is dit de realiteit. Mevrouw en meneer Leroy besluiten als vrienden uit elkaar te gaan, maar moeten daarvoor een beslissing nemen over de voogdij van de kinderen. Dit loopt uit op een wedstrijd om de kinderen bij de andere ouder achter te laten. Resultaat? Een grappige en overdreven film over twee strijdlustige ouders!

Kinderlijke ouders
Een achtervolging waarbij met spullen wordt gesmeten en andere mensen omver worden geduwd…. Dit is typerend voor de ouders in de film Papa ou Maman. Ze dagen elkaar telkens uit, met gevolgen voor hun omgeving. De ouders zijn van plan te scheiden en krijgen beiden een baan aangeboden in het buitenland. Hier willen ze allebei op ingaan, maar een van hen zal voor hun drie kinderen moeten zorgen. Het loopt uit op een oorlog met als doel geen voogdij over de kinderen te krijgen. Dit uitzonderlijke verhaal zorgt voor de nodige drama.

Gênante situaties
De kinderen mogen van de ouders over de voogdij beslissen. Hierdoor proberen de ouders hun kinderen te generen, wat grappige fragmenten oplevert. Zo danst de moeder schaamteloos op het feestje van haar dochter, praat ze over ongemakkelijke onderwerpen met de geliefde van haar andere dochter en komen beide ouders overdreven verkleed op de verjaardag van hun zoon. Je voelt op dit moment echt met de kinderen mee en krijgt plaatsvervangende schaamte. De spanningen lopen nog hoger op wanneer nieuwe partners in het spel komen, en dit roept niet alleen bij de kinderen gevoelens op…

Weinig grenzen
Papa ou Maman is een vermakelijke film, wat je al snel van Franse films verwacht. De emoties lopen hoog op en de ouders hebben geen moeite om deze boosheid te uiten. Dit levert niet alleen ongemakkelijke situaties op, maar zorgt ook voor fysieke pijn. Zo liggen de kinderen met kramp op bed doordat een pasta bereid is met zeep in plaats van olie. Dit maakt de film soms te onrealistisch, wat jammer is. De hectiek van de strijd wordt versterkt door het cameragebruik. Het beeld beweegt met de acteurs mee en zorgt daarmee voor dynamiek. Het is een typische film waarbij je meegesleurd kunt worden in een luchtig verhaal en je eigen leven even kunt vergeten.

Gezien: Papa ou Maman
In de bioscoop vanaf: 25 juni 2015
Geregisseerd door: Martin Bourboulon
Cast: Laurent Lafitte, Marina Foïs
Fotocredits: Filmhallen.nl
Meer info vind je op: www.imdb.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie