Light-horrorserie DARE is geen kinderspel

★★★ Er zijn een paar dingen die je als hoofdpersoon in een horrorfilm beter niet kunt doen. Je moet nooit in je eentje een verlaten pand in gaan, of gaan kijken als je een eng geluid hoort. Niet achteruit lopen, want daar staat waarschijnlijk een moordenaar. Niet te stoer doen en al helemaal niet te afhankelijk zijn van je telefoon of laptop, want die valt natuurlijk halverwege uit. Het soort mens met de kleinste overlevingskans in een horrorfilm is dan ook zeker de vlogger. En laat dat nou juist de formule van de nieuwe light-horrorserie DARE zijn.

Uitdaging
DARE gaat over een YouTuber die opdrachten uitvoert welke worden opgelegd door zijn kijkers. Als een gemaskerde man hem vraagt om een nacht in een verlaten psychische inrichting te slapen, kan hij dan ook niet anders dan de uitdaging aannemen. Al snel gebeuren er echter dingen die niet te verklaren zijn. De ‘Dare’ krijgt een creepy tintje, maar de uitdaging moet slagen. Het plot van de serie is zowel origineel als actueel. Door horror samen te voegen met de YouTube-cultuur van nu ontstaat er een unieke combinatie. Daarnaast stelt de serie impliciet de vraag: hoe ver ga je voor de views? Zijn er überhaupt nog grenzen, en wanneer worden die bereikt?

Doelgroep
Het grote probleem van de serie is echter de doelgroep. Een groot deel van de acteurs uit de serie is zelf YouTuber, en veelal hebben ze jonge kijkers. Door de onverwacht sterke horror-elementen lijkt de serie alleen totaal niet geschikt voor deze leeftijdscategorie. Aan de andere kant is de serie ook niet weggelegd voor de echte horrorfans, want het blijft ‘light-horror’ en de niet-horror scènes zijn juist wel gericht op een jonger publiek. Al met al is DARE geen slechte serie, maar wel alleen geschikt voor degenen die écht een keer iets anders willen.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Light-horrorserie DARE is geen kinderspel

Geef een reactie