Lekker tekenen, breien en filmen met deze doe-expo’s

De donkere dagen komen er weer aan en de wintertijd is ingegaan. Tijd om lekker binnen te blijven en de buitenfestivals te verruilen voor musea. En dan hebben we het niet over musea waarbij je alleen maar langs schilderijen loopt! Deadline maakt een lijst van de leukste doe-expo’s.

1. Gratis papier
Vergeet de smartphone, leer kijken. Voor wie in een museum voornamelijk op het gratis wifi appjes en Facebookupdates maakt, onder het mom van ‘kijk, ik ben bij de Nachtwacht’, kan in het Rijksmuseum te Amsterdam terug in de tijd. Terug naar de tijd van potlood en papier. Elke zaterdag deelt het Rijks gratis papier en potloden aan bezoekers uit, met de opdracht om schlderijen na te tekenen. Zo kijkt de bezoeker eens langer dan een paar seconden naar een schilderij en komt hij erachter hoe vernuftig smmige werken in elkaar zitten.

Iedere zaterdag in het Rijksmuseum Amsterdam

Voorproefje:

 2. Ugly Christmas sweater party

Voor de mensen die nog een keer terug in de tijd willen, is er de expositie Breien! in het Fries Museum. Er is van alles over deze kunstvorm te zien; van ouderwetse breiwerkjes tot hedendaagse kunstenaars die breien. Maar de bezoeker komt ook aan de beurt, er is een speciale expositiezaal ingericht met museumbreiers die je willen helpen. Ook worden er breiwedstrijden gehouden, breicursussen gegeven en is er zelfs op 11 december een ugly christmas sweater party.

Vanaf 17 oktober 2015 t/m 28 augustus 2016

3. Virtuele tocht

Een GoPro is vooral te gebruiken voor je ski reis of ruige raftingtocht, toch? Het Cobra Museum in Amstelveel denkt daar anders over. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst van de tentoonstelling Miró de kleine, tegen weer en water bestendige camera mee. Niet om spectaculaire acties te filmen, maar juist om de kunst die er hangt vast te leggen zodat je ook aan je vrienden kunt laten zien wat je allemaal gezien hebt. Ook is er vanwege de tentoonstelling een Spaans pop-up restaurant geopend. Miró is namelijk een Spaanse schilder.

Vanaf 10 oktober 2015 t/m 31 januari 2016

Voorproefje:

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie