Leestweeps stellen zich voor

Twitter en een leesclub; het klinkt misschien als een gekke combinatie. Toch is dat wat online twitterleesclub Leestweeps sinds 2012 doet.

Passie voor literatuur
Wij zijn Caroline Soesbergen (25) en Nikkie Jessen (24), de organisatoren achter Leestweeps. We leerden elkaar kennen tijdens onze Letterkundestudie aan de Radboud Universiteit en besloten onze passie voor literatuur te verenigen en samen Leestweeps over te nemen. We hebben al veel mooie boeken mogen lezen en bespreken in 2015, zoals De Consequenties van Nina Weijers en Iedereen kan schilderen van Emma Curvers. Vooral bijzonder is het wanneer de auteur meetwittert!

Lezen in je chill-kloffie 
Met onze leesclub lezen we ongeveer acht boeken per jaar. Van tevoren komt er een poll op onze website te staan waarop de deelnemers kunnen stemmen. Het meest gekozen boek wordt gelezen. Op de afgesproken datum verzamelen we ons online en bespreken we het boek. Dat heeft veel voordelen: Je hoeft de deur niet uit en kan zelfs in je chill-kloffie meedoen, niemand die het ziet! Het fijne is dat het tegelijkertijd net zo gezellig is als een ‘fysieke’ leesclub.

Zit je klaar?
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Zondag 5 juli lezen we De hemel boven Parijs, de debuutroman van Bregje Hofstede. Een romantisch verhaal over een professor kunstgeschiedenis en een uitwisselingsstudente. Lees er hier meer over.

Van 20.00 – 22.00 twitteren we over het boek. Het enige wat je hoeft te doen is De hemel boven Parijs te lezen en om 5 juli klaarzitten achter je computer. Volg ons via twitter @leestweeps of via onze website: twitterleesclub.nl voor meer informatie over de leesavond en blogs over alles wat met boeken te maken heeft. Hopelijk zien we jullie dan!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie