Lean on Pete, het verhaal over een jongen en zijn paard

★★★ Lean on Pete is het verhaal van een eenzame jongen die in de zomer een baantje weet te krijgen bij een man met racepaarden. Hier raakt hij gehecht aan een verliezend racepaard, genaamd Lean on Pete. De jongen, Charley, woont met een vader die nauwelijks tijd voor hem heeft en besluit er uiteindelijk stiekem met Pete vandoor te gaan. Samen maken ze een lange en zware tocht, op zoek naar de tante van Charley tante.

 

Doorzettingsvermogen

Het verhaal is verfilmd vanuit de jeugdige kijk op de wereld van de 15-jarige jongen. Hij denkt nog niet erg veel na over de consequenties van zijn acties en slaat meerdere keren op de vlucht wanneer politie jeugdzorg voor hem wil inschakelen. Charley is overduidelijk een sterke jongen met ongelofelijk veel doorzettingsvermogen. Gedurende de tocht waar hij van Portland naar Wyoming loopt met Pete, blijven er zich nare gebeurtenissen voordoen. Maar elke keer wanneer je denkt dat hij op gaat geven of in elkaar stort, zie je hem gewoon doorzetten.

 

Het dakloze leven

Een ander aspect is het leven in Amerika met weinig geld. Je ziet bijna iedereen in de film hiermee worstelen. Zo is de vader van Charley constant weg om te werken, maar heeft hij geen geld om boodschappen te kopen. En moet Lean on Pete direct worden verkocht zodra hij geen wedstrijden meer wint. Daarnaast komt Charley zelf in het dakloze leven terecht wanneer hij aankomt in Wyoming. Zo gaat hij op een gegeven moment eten halen bij een daklozen opvang, waar hij in contact komt met een man die in een klein busje woont. Charley mag een paar nachten bij hem slapen, maar wordt meteen aangevallen en op straat gegooid wanneer de man erachter komt dat Charley een klein beetje geld heeft verdiend. Al met al zit het Charley allemaal niet mee.

 

Lean on Pete is een aangrijpende treurige film met toch een groot optimisme en neemt je volledig mee in het leven van de minderjarige jongen. Er zit weinig actie in de film en het tempo ligt redelijk laag, maar vanaf het begin af aan wordt je meteen in het verhaal gezogen.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie