Laat naar bed met Late Night Tales van Röyksopp

De nieuwe plaat van Röyksopp is eigenlijk niet echt een nieuwe plaat van Röyksopp. Het is een compilatiealbum met allerlei nummers om te draaien in de avond. Althans, dat vinden zij. Röyksopp sluit zich aan bij andere artiesten die een Late Night Tales album hebben samengesteld. Aan Late Night Tales: Röyksopp zit een dromerige twist.

Afwijkend
Röyksopp is een Noors duo dat al meer dan twintig jaar muziek maakt en vier albums op zijn naam heeft staan. Het duo maakt vooral dromerige electro nummers. Op dit album zijn twee van de twintig nummers van Röyksopp zelf. Ice Machine is er één van. Dit nummer begint met een vrij prominente bas, wat het nummer zwaarbeladen maakt, maar het nummer voelt lichter aan door de hoge zangstem. De prominente bas en de hoge zangstem heffen elkaar op, waardoor het nummer heel poppy overkomt. Ice Machine wijkt af van de andere nummers met een dromerige en melancholische sound die de rode draad vormt in Late Night Tales: Röyksopp.

Niet de eerste Late Night
De Britse platenmaatschappij Late Night Tales begon in 2001 met de Late Night Tales serie en nu, dik tien jaar later, zijn er al 32 albums uitgekomen. Elke plaat wordt samengesteld door andere musici, die zelf de nummers uitkiezen en samenvoegen in een late night album. De platen verschillen van genre, omdat veel verschillende artiesten door de platenmaatschappij zijn gekozen. Fatboy Slim, MGMT, Snow Patrol, Jamiroquai en Arctic Monkeys´ drummer Matt Helders zijn enkele van de artiesten die zijn gevraagd.

Sherlock Holmes
Bijna alle Late Night Tales eindigen met een gesproken stuk. Zo ook die van Röyksopp; met het stuk Flat Of Angels Part 2 ingesproken door Benedict Cumberbatch, degene die Sherlock Holmes speelt in de serie Sherlock. Hij vertelt over het moment dat hij een meisje ontmoet terwijl ze op een feestje zijn. Dit verhaal sluit het mysterieuze album Late Night Tales: Röyksopp perfect af, niet alleen omdat Cumberbatch een diepe, mysterieuze stem heeft, maar ook omdat het verhaal een open einde heeft. Late Night Tales: Röyksopp is het waard om tot laat op te blijven, in je eentje op een warme zomeravond.

Geluisterd naar: Late Night Tales: Röyksopp
Artiest: Röyksopp
Verkrijgbaar vanaf: 17 juni 2013
Platenlabel: Late Night Tales
Meer info vind je op: http://royksopp.com en http://www.latenighttales.co.uk/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie