Laat je verleiden door Red Sparrow

★★ –Tegen haar wil wordt Dominika Egorova opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Van hen leert ze om haar lichaam als een wapen te gebruiken. De regisseur Francis Lawrence weet zo in Red Sparrow vooral de nadruk te leggen op onderwerpen zoals: geweld, seks en manipulatie.

Spionagethriller
Red Sparrow is de zoveelste spionagethriller met een vrouw als getraind moordwapen. Cliché kunnen we het verhaal echter niet noemen. Waar we bij spionagethrillers waarschijnlijk al snel denken aan overdreven vechtscènes en andere James Bond-taferelen, is dit bij Red Sparrow helemaal niet het geval. In plaats daarvan wordt Dominika Egorova, gespeeld door Jennifer Lawrence, onderwezen in de kunst van het verleiden. Hierdoor worden de actiescènes in Red Sparrow juist ingeruild voor verschillende seksscènes. Door middel van het gebrek aan deze scènes weet Francis Lawrence meer de nadruk juist op het plot te leggen.

Gecompliceerd verhaal
Een interessant en origineel plot heeft Red Sparrow dan ook zeker. Toch zijn er veel momenten waarbij de film de aandacht van zijn kijkers verliest. Snelle veranderingen in het verhaal maken het alleen maar ingewikkelder. Het is daarom ook niet zo gek dat je als kijker wel vaker de draad kwijtraakt. Onnodige scènes die veel te lang duren. Je moet een goed concentratievermogen hebben bij deze film. Iets wat Francis Lawrence de kijkers niet gemakkelijk maakt.

Verrassende plot twists
Naast het ingewikkelde plot is het ook nog eens ontzettend moeilijk om je in Dominika te verplaatsen. Je krijgt namelijk weinig over haar karakter te weten, waardoor je nooit helemaal begrijpt waarom ze bepaalde beslissingen maakt. Hierdoor ontstaan er onverwachte plottwists. Al snel merk je dat je wel steeds nieuwsgieriger wordt naar hoe Dominika bepaalde situaties gaat aanpakken. Kortom is Red Sparrow een onvoorspelbaar verhaal waar je goed je hoofd bij moet houden.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie