In je wingsuit in een actiefim met Just Cause 3

★★★★ – Binnen vijf seconden een brug opblazen, talloze voertuigen uitwonen en vliegen in jouw eigen wingsuit. Het is allemaal mogelijk met Just Cause 2. Kan Just Cause 3 de verwachtingen waarmaken, na het onverwachte succes van zijn voorganger?

Prachtige over de top actie
Just Cause 3 is exact wat de gamer kan verwachten: heel veel actie en explosies. Avalanche Studios heeft de succesformule van het vorige deel opnieuw bekeken en het grootser aangepakt. Just Cause 3 is niet voor niets de grootste open world game (1036 km²). Alles is groter, mooier en uitgebreider. De game is op grafisch gebied prachtig. Landschappen zijn erg divers en de speler kan overal naartoe: van onderwatergrotten tot een extreem hoge berg. Dit kan uiteraard weer in elke voertuig dat je maar kunt bedenken. 

Even standaard als de hedendaagse actiefilm
Het verhaal komt recht uit een standaard actiefilm: onze held Rico Rodriguez komt terug naar zijn geboortegrond om het kwaad te bevechten en maakt een hoop avonturen mee. Gelukkig maakt de actie alles goed. Naast een grapple hook is Rico dit keer uitgerust met een wingsuit. Vooral de wingsuit is een geweldig uitbreiding op het spel! Het spel voelt dynamischer en je komt overal mee weg. De grapple hook is uitgebreid met meerdere lijnen, waardoor de mogelijkheden nog groter zijn. Just Cause 3 is dan ook een spel voor creatieve mensen. De verschillende manieren om een basis over te nemen en dingen op te blazen zijn oneindig en zorgen voor uren plezier. 

Te veel actie is nooit goed
Just Cause 3 heeft zijn best gedaan om zo creatief mogelijk te zijn en dat is maar goed ook. De missies lijken namelijk heel erg op elkaar, de laadtijden zijn erg lang, de AI van de vijanden is bijna niet-bestaand en je krijgt het gevoel dat je telkens hetzelfde doet. Uiteraard kun je jezelf upgraden en nieuwe gadgets krijgen, maar dit geeft na enkele uren ook een bittere smaak. Just Cause 3 is niet voor niets te vergelijken met een actiefilm. De actie is perfect, maar er had iets meer tijd kunnen worden gestopt in het verhaal. Desalniettemin is Just Cause 3 een spel dat jij zeker moet spelen in 2016.

Gespeeld: Just Cause 3
In de winkels vanaf: 1 december 2015
Gespeeld op: Playstation 4
Ook verkrijgbaar op: Playstation 4, Xbox One, PC
Ontwikkeld door: Avalanche Studios
Uitgegeven door: Square Enix
Fotocredit: Avalanche Studios
Voorproefje:


Meer info vind je op:  https://justcause.com/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie