Karin Slaughters Mooie Meisjes is angstaanjagend goed

★★★ Als je de andere boeken van Slaughter hebt gelezen, zal je weten dat Mooie Meisjes iets totaal anders is. Een stand-alone zonder de vaste hoofdpersonages Will Trent en Sara Linton. Mooie Meisjes is een boek waarbij je je adem vasthoudt totdat je de laatste zin hebt gelezen. Van tevoren belooft Karin Slaughter veel seks en geweld. En dat mag dan ook niet ontbreken!

Spoorloos
Claire Scott is een knappe vrouw en haar leven is geweldig. Ze heeft een lieve, rijke man die alles voor haar doet. Toch wordt die liefhebbende man, Paul Scott, in het eerste hoofdstuk neergestoken. Je zou denken dat Claire daarna een lang rouwproces doormaakt, maar niets is minder waar. Ze wordt keihard geconfronteerd met de waarheid: Paul had een dubbelleven. Claire besluit Pauls geheime leven te onderzoeken en komt erachter dat veel mensen met hem samenspannen. Tegelijkertijd met de dood van Paul wordt er in de buurt een 16-jarig meisje vermist. Lydia (Claire’s zus) en Claire zijn extra alert omdat hun zusje, Julia, ooit ook spoorloos verdween op die leeftijd. Alles bij elkaar wordt het één grote tragedie, waar Lydia en Claire opeens middenin zitten.

Niet weg te leggen
Mooie Meisjes is niet zo’n boek dat je pakt, weglegt en weer vergeet. Als je een stukje hebt gelezen, moet je het even laten bezinken. Je moet weer even terug op aarde komen en bedenken dat het niet echt is. Of je leest hem gewoon meteen uit. Maar, let op! Dit boek is dus niet geschikt voor lezers met een zwakke maag. De gebeurtenissen zijn wreed en monsterlijk, maar dat maakt het verhaal juist zo sterk. Maar het verhaal is juist meesterlijk. Het aantal pagina’s, 544, schrikt misschien af, maar elke keer als je het boek wilt wegleggen zit er weer zo’n goede wending in het verhaal dat je blijft doorlezen. Wat doet ze nu? Neemt ze de rode of de blauwe pil?

Intelligent of niet?
Het boek speelt zich af in het voor Karin Slaughter bekende Atlanta. Claire Scott woont daar in een enorm huis, met een reusachtige kelder en zwembad. In het boek wordt Claire door Paul afgeschilderd als intelligent. In werkelijkheid heeft ze haar hele leven niks doorgehad van Pauls praktijken. Wie wel intelligent is, is Karin Slaughter. Mooie Meisjes is een meesterlijke thriller die goed zou kunnen eindigen als horrorfilm.

Gelezen: Mooie Meisjes
Geschreven door: Karin Slaughter
Uitgegeven door: Cargo
Verschenen op: juni 2015
Fotocredit: Cargo
Meer info vind je op: http://www.slaughter-house.nl/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie