Jonathan Jeremiah maakt indruk op de solokruk

★★★★★ – De Britse singer  songwriter Jonathan Jeremiah werd al in 2010 omarmd door het Nederlandse publiek, en met name in zijn Nederlandse thuisbasis het Paard van Troje. De Brit beklom het Haagse podium al meerdere malen, maar hij heeft er nog lang geen genoeg van. ‘Eens stond ik hier zelfs twee keer op een dag te spelen. Het is good to be back!’ roept hij de uitverkochte zaal toe.

Keltische klanken
Met de echte Jonathan Jeremiah-sound luidt de vierkoppige band de avond in: een cellist, basgitarist, drummer en toetsenist produceren bijna Keltische klanken. Het getokkel, dat soms ook een jazzy snaar raakt, doet denken aan een gemoedelijke café-avond met live-muziek. De meeste liedjes van Jeremiah lenen zich daar prima voor: rustige, pakkende melodieën met hier en daar een vrolijke uitschieter. Soms gaat de zanger zelfs voor akoestisch, op de solokruk.

Een hippige Jezusfiguur
Alle bandleden zijn – ondanks de broeikastemperatuur op het podium – netjes gekleed: sjaaltje om, colbert aan. Jeremiah voert de boventoon met  een chique strikje boven de blouse. Zijn flinke bos haar, baardje én dijk van een stem maken hem bijna een soort Jezus, maar dan hippig. Overigens is hij niet de enige met een stem om trots op te zijn: ook de bassist kan een aardig nootje zingen. Met het duet Oh Desire besluiten de twee hun samenwerking een niveautje hoger te tillen. Jeremiah: ‘ Ik zei: Dave, laten wij eens iets samen gaan maken. Een duet misschien?’ Met succes, want de twee zetten een behoorlijk sterk en gevoelig nummer neer.

Indutten
Aan het einde doen de gevoelige, kalme songs waar we Jeremiah van kennen wel een beetje indutten. Gelukkig voelt de zanger dat aan: hij zet een knallend Happiness in, een nummer dat heel het publiek wel weet mee te zingen. Een zinderende solo van de bassist, toetsenist en cellist schudden het publiek helemaal wakker. Na het inmiddels verplichte af- en oplopen (‘we want more!’) sluit Jeremiah de avond af zoals dat bij hem past: op de solokruk, met een akoestische vertolking van Birds.

Bezocht: Jonathan Jeremiah
Artiest: Jonathan Jeremiah
Datum: 9-5-2015
Locatie: Paard van Troje, Den Haag
Meer info vind je op: www.jonathanjeremiah.com
Voorproefje:

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie