Jolien Tonnon wint tweede prijs bij Hebban Fantasy Awards 2014

Deadline wist al dat Jolien Tonnon kan schrijven. Voor haar debuutroman Aiya’s strijd kreeg ze dan ook vier sterren. Op 26 oktober bleek dat ook het grote publiek niet genoeg kan krijgen van Tonnons schrijfkunsten. Haar boek eindigde als tweede bij de Hebban Fantasy Awards 2014!

Bescheiden talent
Vorige maand sprak Deadline al met Tonnon over haar debuutroman Aiya’s strijd, haar leven als schrijfster, haar dromen en inspiratiebronnen. Natuurlijk vroegen we haar na het winnen van deze prachtige prijs om een reactie. Tonnon is natuurlijk dolblij tweede te zijn geworden! De bescheiden, maar zeer getalenteerde schrijfster lijkt nog licht overdonderd door haar succes: ‘Hoewel ik meteen heel veel gefeliciteerd werd, drong het dinsdag pas echt tot me door dat ik een Hebban Fantasy Award gewonnen heb.’ Het is natuurlijk ook nogal wat om door fantasy-lezend Nederland een publieksprijs te krijgen toebedeeld!

Beide benen op de grond
Tonnons debuut Aiya’s strijd is in de pers over het algemeen lovend ontvangen. De recensie op Deadline is slechts één van de vele positieve artikelen die over het boek zijn verschenen. De tweede Publieksprijs van Hebban is dan ook de welverdiende kers op de taart. ‘Het betekent dat lezers Aiya’s strijd mooi, bijzonder of goed genoeg vinden om daarop te stemmen in plaats van op de vele andere goede boeken op de lijst,’ vertelt Tonnon. De schrijfster blijft wel met beide benen op de grond: ‘Het geeft me een enorme boost, maar ik weet dat dit tijdelijk is. Ik hoop vooral dat nog meer mensen van mijn boek zullen gaan genieten en wie weet opent het deuren.’

Proost!
Als het aan Tonnon zelf ligt, is dit zeker niet de laatste keer dat we wat van haar horen. Er zijn in ieder geval nieuwe boeken in de maak – daarover vertelde ze vorige maand al in een interview. Hoewel Tonnon uiterst bescheiden en nuchter blijft onder al haar succes, is ze stiekem natuurlijk best trots. ‘Het is een enorme eer en het voelt ook echt als een waardering voor Aiya’s strijd en ook voor mij als schrijver. Ik heb het ’s avonds gevierd met champagne!’ En gelijk heeft ze. Deadline brengt vol trots een toost uit op deze klasse schrijfster van Nederlandse bodem. Proost!

Prijswinnende roman: Aiya’s strijd
Geschreven door: Jolien Tonnon
Uitgegeven door: Zilverbron
Verschenen op: 12 april 2014
Meer info vind je op: http://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/uitslag-van-de-hebban-fantasy-awards-2014

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie